Helyi közélet

2012.07.15. 11:49

Biztosítások: Elkerülhetetlen díjemelés, mégis spórolhatunk

Debrecen - A biztosítási szektort a jövő évtől terhelő évi, közel ötven milliárdos teher hosszú távon teheti veszteségessé azon biztosítótársaságokat, melyek nem emelik díjaikat 2013-tól.

Debrecen - A biztosítási szektort a jövő évtől terhelő évi, közel ötven milliárdos teher hosszú távon teheti veszteségessé azon biztosítótársaságokat, melyek nem emelik díjaikat 2013-tól. Eközben az adó által tovább élezett versenyben jelentősen nőhet azon ügyfelek száma is, akik - tudatos biztosítóválasztással - jövőre mégis kevesebbet fizetnek majd lakásuk és autójuk CASCO biztosítása után. A Biztosítás.hu szerint mindez tovább növeli majd az egyes ügyfelek díjai között meglévő, már így is jelentős különbségeket. A biztosítási szektort terhelő ideiglenes különadó helyett a jövő évtől újabb, immáron állandó adóteher kerül bevezetésre a CASCO és a vagyonbiztosítások esetében. A korábban a teljes szektort terhelő adót a jövőben a vagyonbiztosításokat művelő biztosítótársaságoknak kell a törvény szerint megfizetniük. HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában