Helyi közélet

2012.06.12. 13:25

A megye önkormányzatai ragaszkodnak az iskoláikhoz

Hajdú-Bihar - Hajdúsámsonban és Tégláson már döntöttek, a legtöbb településen még információkra várnak.

Hajdú-Bihar - Hajdúsámsonban és Tégláson már döntöttek, a legtöbb településen még információkra várnak.

Miközben Hajdúsámsonban botrányba fulladt az önkormányzat ülése, ahol az általános iskola Hit Gyülekezetnek történő átadásáról döntöttek, Tégláson pedig a Baptista Szeretetszolgálat kapta meg az iskola fenntartói jogát, a legtöbb településen a polgármesterek úgy érzik, egyelőre kevés információ áll az önkormányzat rendelkezésre a felelős döntéshez. A Napló által megkérdezett települési vezetők óvatosan fogalmaztak, ami érthető, hiszen érzékeny kérdésről van szó. Így, a tanév vége felé ez a téma tart izgalomban szülőt és pedagógust egyaránt, ezért a kérdés a helyi döntéshozókat sem hagyja érintetlenül.

Biharkeresztes szerencsés helyzetben van, hiszen a kisváros egyik általános iskoláját ma is a református egyház, míg a másikat az önkormányzat működteti, így a szülők választhatnak, hogy hová íratják be a gyereküket. A konfliktus ott éleződik ki igazán (ez történt például Hajdúsámsonban), ahol egyetlen általános iskola van, ezért aki nem oda akarja járatni a gyerekét, az kénytelen más településre vinni a csemetét. Persze, arra is van példa, hogy az önkormányzat kereste meg az egyházat azzal, vegye át az iskolát.

HBN-PA

 

A sámsoni eseményekről írtuk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában