Helyi közélet

2012.05.31. 09:12

Tovább bővült a botanikus kert

Debrecen. Befejeződött az a három éves projekt, melynek során a Debreceni Egyetem botanikus kertjében teljeskörű természetvédelmi és élőhely–rekonstrukciós munkálatokat végeztek.

Debrecen. Befejeződött az a három éves projekt, melynek során a Debreceni Egyetem botanikus kertjében teljeskörű természetvédelmi és élőhely–rekonstrukciós munkálatokat végeztek.A 200 millió forintos Uniós támogatásból infrastruktúrális fejlesztéseket is végrehajtottak, így korszerűsödött a Pálma–, Orchidea–, illetve Kaktuszház fűtési rendszere, továbbá modern öntözőrendszert is kiépítettek, tudtuk meg Papp Lászlótól szerdán, a botanikus kert bejárása alkalmával. A természetvédelmi terület igazgatója azt is elmondta, hogy a kert teljes kerítésrendszerének elkészítésével biztosítottá vált a gyűjtemények és védett növények fizikai elhatárolása, így védelme is. Az élőhely–rekonstrukció közel 30 védett növényfaj továbbszaporodását valamint visszatelepítését és utógondozását tette lehetőve, továbbá a nyílt homoki, illetve gyöngyvirágos tölgyes is immár hat hektáros területen növekedhet. Emellett számos állatfaj élőhelyét és a botanikus kert tavát is bővítették, melynek köszönhetően számos vízinövény nyert bővebb életteret.HBN       

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában