Helyi közélet

2012.05.29. 20:00

Csatornázás után útépítés következhet

Az újtelepi városrész szennyvízcsatorna hálózatának kiépítése a tervek szerint hamarosan elkezdődik.

Az újtelepi városrész szennyvízcsatorna hálózatának kiépítése a tervek szerint hamarosan elkezdődik.

Püspökladány. A múlt év elején vált biztossá, hogy egy két fordulós pályázaton összesen közel 530 millió forintot nyert Püspökladány. Jelenleg a munkálatokat végző cég kiválasztása történik. A közbeszerzés kiírása után a vállalkozóknak egy hónapjuk lesz arra, hogy pályázzanak a munka elvégzésére. Ez után következik majd a kiértékelés, mely során figyelembe veszik azt is, hogy a kvitelező alkalmaz-e püspökladányi munkaerőt. A nyertes kihirdetése után pedig - ha semmilyen probléma nem lesz - akár 2-3 hónapon belül elkezdődhet a munka.

- Mindenképpen szeretnénk elérni azt, hogy minél több ladányi vállalkozás kaphasson munkát, ez egy kiemelt szempont nálunk, és nyilván valamilyen módon érvényesíteni fogjuk majd a pályázat bírálásakor ezt a szempontot is. A pályázat egy lényeges pontja a közmunkaprogramra is hat, tehát mindenképpen vállalnia kell a kivitelezőnek, hogy közmunkaprogramban részvevőket foglalkoztat – mondta lapunknak Kiss Zsigmond alpolgármester, az Újtelep önkormányzati képviselője.

Környezetvédelmi beruházás

Az újtelepi városrészen élők érdekeinek képviseletére jött létre a Vízi-közmű Társulat, ahová a beruházáshoz kapcsolódó önrészt fizethetik be a lakosok. Folyamatosan érkeznek a befizetések a társulathoz, ám azok a lakosok, akik nem fizetik ki a rájuk eső hozzájárulást a rendelkezésre álló két év során, késedelmi kamatot is kell majd fizetniük. A tervek szerint hamarosan elkezdődnek a munkálatok, és néhány hónapon belül megtörténhetnek az első rákötések. Sokan évek óta azzal a problémával küzdenek, hogy magas a talajvíz. A beruházástól pedig azt várják, hogy legalább a háztartásokban keletkező szennyezett vízzel kevesebb szivárog majd a földbe, és ezzel is csökken a talajterhelés. A munkálatok után pedig lehetőség lesz arra, hogy szilárd burkolattal lássák el az utcákat. HBN –KaCs.

Katona Csilla

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában