Helyi közélet

2009.03.14. 12:53

Lecsó-, és debreceni kolbász mustra

<p>Valamikor nagyon n&#233;pszer&#369; volt, &#233;s<br /> manaps&#225;g is sokan szeretik a fradikolb&#225;sznak<br /> is nevezett lecs&#243;kolb&#225;szt, s nincs ez<br /> m&#225;sk&#233;nt a debreceni p&#225;rossal sem.<br /> Sz&#225;m szerint 15 (5 lecs&#243; &#233;s 10<br /> debreceni) ker&#252;lt a b&#237;r&#225;l&#243;k<br /> el&#233;.</p>

A vizsgált termékek jó

része a csomagolóanyag kibontása

után, kellemetlen illatot árasztott,

egyik-másik nem röstellt folyni sem. A

lecsókolbász minták

közül volt levegősen töltött,

inas, és kenőcsös,

ráadásul az egyikben

csontszilánkok is akadtak. A

kolbászok a főzés

utáni kóstolás során

erősen zsíros ízt mutattak, volt

köztük szójától

kesernyés, és bőrke ízű

is.

Ami a csomagolást illeti, csúnyán

elvérzett a lecsókolbász-csapat. A

gyártók egy kivételével nem

adtak felhasználási javaslatot, az egyik

minta csomagolóanyagán két

olvashatatlanul apró betűs címke is

volt, 293 Ft, illetve 406 Ft-os árat

feltüntetve. A 10 tesztelt debreceni

mintából a 4 kiváló

és 5 jó eredményt egyetlen

közepes zárja. Ami a csomagolást

illeti, itt sem iparkodnak a gyártók,

hogy felhasználási javaslattal

könnyítsék meg a fogyasztók

dolgát. Arra sem szentelnek figyelmet, hogy a

címkéik olvashatóak legyenek,

sőt, arra is csak kevesen szánják el

magukat, hogy termékük

tápértékét

feltüntessék.

A híres debrecenik

vásárlásánál az

ár/érték arányokra

feltétlenül érdemes figyelni,

ugyanis a jól vizsgázott minták

egyikét 930, míg a másik,

szintén jó eredményt elért

terméket 2956 forintért mérik

kilónként.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában