Helyi közélet

2008.12.20. 19:32

Uniós áldás a 2-es villamosvonalra

<p>Pénteken este megérkezett az a hír, amit már nagyon vártak a debreceni városvezetők: immár semmi akadály sincs a város második villamosvonalának az útjában.</p>

Az Európai Bizottság elfogadta az új debreceni villamosvonal kiépítésére benyújtott pályázatot. Pajna Zoltán nem is késlekedett a bejelentésével.

Az alpolgármester szombati sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, a Brüsszelbe benyújtott magyarországi 18 nagyprojekt közül elsőként a városét fogadták el, ami a gyorsaságnak, és az alapos kidolgozásnak köszönhető.

Az összesen 17,6 milliárd forintból megvalósuló beruházáshoz a városnak 1 milliárd, 806 millió forint önrészt kell biztosítania, a többi uniós és kormányzati támogatásból hívható le.

A várhatóan 2010 végére elkészülő projekt keretében 7,8 kilométernyi új villamospálya és 12 akadálymentesített megálló készül el, valamint 18 új járművet állítanak forgalomba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában