Helyi közélet

2008.10.29. 13:48

Megoldás a munkanélküliségre?

<p>A negyvenöt év felettiek foglalkoztatási problémáin szeretne segíteni a Debreceni Senior Foglalkoztatási Klub, melynek első összejövetele október 31-én délután háromtól lesz a Vasutas Művelődési Központban.</p>

A negyvenöt év felettiek foglalkoztatási problémáin szeretne segíteni a Debreceni Senior Foglalkoztatási Klub, melynek első összejövetele október 31-én délután háromtól lesz a Vasutas Egyetértés Művelődési Központ Faraktár utcai épületében.

– Az idősebb korosztály munkaerő piaci helyzete a pénzügyi válság nélkül is siralmas, csak Debrecenben több mint 3500 regisztrált, negyvenöt év feletti munkanélkülit tartanak számon – magyarázta Müller Károly, a Szenior Foglalkoztatási Szövetség képviselője.

– A munkanélküliség óriási pszichikai, lelki és egzisztenciális terhelést jelent, s ezen állapot elfogadásában, feldolgozásában szeretnénk segíteni egy támogató közösség létrehozásával.

Terveink szerint folyamatosan tartjuk majd a kapcsolatot a Hajdú-Bihar Megyei Munkaügyi Központtal, hogy az aktuális álláslehetőségekről tagjainkat tájékoztatni tudjuk, valamint különböző képzések beindítását szeretnénk kezdeményezni – magyarázta.
A szervezők havonta tervezik megtartani a klubfoglalkozásokat, ahova minden negyvenöt év feletti álláskeresőt szeretettel várnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában