Helyi közélet

2008.10.11. 21:30

I. Balmaz Kupa - testépítők versenye Balmazújvárosban

<p>Balmazújváros - Szép számú nézősereg és meglepően jól felkészült versenyzők jellemezték a hajdú-bihari kisvárosban rendezett testépítő bajnokságot. <dia width="900" height="700" alt="Balmaz Kupa 2008.10.11."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Balmaz_Kupa_2008_10_11_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Balmaz Kupa 2008.10.11." /></a></dia></p>

Négy kategóriában, összesen 29 versenyző állt színpadra, mindannyian abszolút kezdők, tehát egyetlen korábbi versenyen sem indultak. Nos ez egyáltalán nem látszott a srácokon, gyakorlatilag mindenkiről elmondhatjuk, hogy tisztességes munkát végzett, nem láttunk sem kirívóan hófehér, sem izomtömeg-hiányos versenyzőket.

Az úgynevezett "bekészülés" már nem sikerült mindenkinek egyformán jól, de a szálkásítás-víztelenítés-beli hiányosságokat írjuk a tapasztalatlanság számlájára.

A zsűri igen neves szakemberekből tevődött össze, többek között Kathi Béla és Lauter Victor is pontozta az indulókat, de a porondmesterek is sokak számára köszöntek ismerősként vissza. Drugs bunny és Varga László (alias Leslie von Guldenburg) a maga közvetlen módján gondoskodott a publikum szórakoztatásáról.

A hangulat igazán a 90 kg-os súlycsoport színpadra lépése után hágott a tetőfokára. Kétségkívül ebben a kategóriában volt a legerősebb a mezőny és ezen a ponton a közönség véleménye élesen eltért a zsűriétől, de ez is hozzátartozik a sport szépségeihez: nem mindig az esélyes győz. Maradjunk hát
annyiban, hogy az első 4 helyezett versenyző közül bárki odaérhetett volna dobogó legfelső fokára.

Posta Zsolt, szervező a rendezvény után a HAON-nak elmondta, kicsit őt is meglepte a versenyzők felkészültsége, és reméli, hogy a közeljövőben lesz még hasonló verseny   Hajdú-Bihar megyében, hiszen maga a testépítés hobbi szinten igencsak népszerű errefelé, de versenyszerűen még elég kevesen űzik.

Maximális tisztelet minden sportolónak, akinek volt ereje végigcsinálni a kemény diétát és volt bátorsága színpadra állni október 11-én a balmazújvárosi művelődési házban!
Sz. Sz.

Eredmények
70 kg: 1. Kalotai Ádám 2. Prisztóka Ákos 3. Bathles József
80 kg 1. Bibó Alpár 2. Vajda Péter 3. László Ándrás
90 kg: 1. Borbély Csaba  2. Széri-Varga Zoltán 3. Simon-Fiala János
100 kg: 1. Szabó Lajos 2.Bús Attila 3. Molnár Balázs






  • Body builderek Balmazújvárosban
  • Edzőtermi illemszabályok
  • Miért nem használ a diéta?
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában