Helyi közélet

2008.10.05. 08:12

Elsősegély tízezerért

<p>Szakképzett embertől kaptunk nem túl szakszerű tájékoztatást. Ennél már csak a vizsga volt viccesebb, ahol a baba szólítgatása után úgy fújtam szegény orrába a levegőt, hogy senki nem nézte.</p>

Már csak egy darab papír, és mehetek jogsit csináltatni. Ehhez azonban előbb el kell mélyülnöm a törések, sebek, ájulások világában. Készen kell állnom, hogy stabilba tegyem a fickót, aki leesett a biciklijéről, és számba vegyem egy idegen orrát, aki kirepült a kocsiból. -ből kell vizsgáznom.

Jó napot kívánok! Nem reagál. Ráfújok a szemhéjára. Nem reagál. Megcsípem. Még mindig nem reagál. De hát hogy is mondana bármit, hiszen egy egyszerű bábu az, aminek a szöveget nyomom!

Még jó, hogy egyáltalán odaértem. A reggel nyolcas kezdés ugyanis részemről tizenegyre tolódott. Na de a remény hal meg utoljára, bekérezkedtem, s minő meglepetés, még egy rossz tekintetet sem vetett rám a fiatal oktató lány. Egyetlen kérése volt, hogy a helyszínen azonnal fizessem be a hatezer forintot. Az előre megvásárolt könyv (900 Forint) szerint haladtunk, nem volt hát nehéz bekapcsolódnom a tanmenetbe. Annak ellenére, hogy egészségügyi végzettsége miatt tették a pulpitusra, nem szívesen válaszolt az esetleges érdeklődők kérdésire a teremben, a dohányzóban azonban remekül elsztorizgatott. Nyilván élvezte a fiatal fiúk figyelmét.

Az első sorban érdeklődő srác tett néhány észrevételt, kérdezni próbált, témába vágó félmondatai után azonban lecsitította őt az óránként tizenöt perces cigi-szüneteket tartó „tanár”. Bár nem szívesen nevezném annak, hiszen egyszerű felolvasást tartott, olykor-olykor még a nyelve is összeakadt a kacifántos szavak kimondásakor.

Szakképzett embertől kaptunk nem túl szakszerű tájékoztatást. Ennél már csak a vizsga (4000 Forint) volt viccesebb, ahol a baba szólítgatása után úgy fújtam szegény orrába a levegőt, hogy senki nem nézte, visszaköhögi-e az életmentő oxigént vagy hogy egyáltalán a pocakja vagy a mellkasa emelkedik illetve süllyed. Igaz, az adminisztráció igen lényeges, nagyon kell koncentrálni az adataimra. Egy kis kérdezgetés, s már firkanthattam is alá a nevemet. Megvan a kis cetli. Úgy hívják: Igazolás a közúti járművezető jelöltek elsősegélynyújtási ismereteinek megszerzéséről.

Most már senki nem tarthat vissza a vezetéstől. Bár az sem érdekel senkit, hogy nem tudom, mi az a parittya kötés, vagy hogy fogalmam sincs, mit kezdjek az égett, szúrt, törött, zúzott, vérző sérüléssel, a lényeg, hogy a tízezret kifizettem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában