Helyi közélet

2008.10.29. 06:39

Az alkalmazott lop, a boltos tönkremegy

<p>Ellopta a kókuszt és a rum-aromát, másnap pedig széles mosollyal kínálta a kókuszgolyót. Az, hogy a vevők lopnak, elég általános, de mi a helyzet azokkal, akitől a saját alkalmazottja nyúlja a termékeket? <BR /></p>

Ágnes évekkel ezelőtt fogott bele élelmiszer-vegyesboltjába, ami egész jól ment addig, amíg Timi meg nem jelent. „Első vállalkozásom volt huszonöt évesen, Timi volt a negyedik alkalmazottam.

Ott lakott a közelben, megbízhatónak tűnt. Pár hónap után azonban kezdett romlani az üzlet. A vevők panaszkodtak, mert húzgálta a száját, ha bejött valaki, és inkább a tévében a sorozatára figyelt, mint rájuk.”
Ágnes kezdett elcsúszni a számlákkal, nehezen fizzette a rendeléseket, de csak akkor kezdett gyanakodni az albérletben, nem túl jó körülmények között élő lányra, amikor szólt neki, hogy később tudja kifizetni az amúgy sem nagy bérét. Erre pedig így válaszolt Timi: „Ó, hát majd ideadod!”

Legközelebb egy olyan használt cipőt talált a bolt szekrényében, melyet egy szegény néni kínált megvételre neki egy nappal korábban. „Azt mondta, hogy megsajnálta, és ezért vette meg.

Na de vajon kinek a pénzéből jótékonykodott?” –magyarázza hevesen Ágnes. „Ekkor elküldtem három napra úgymond pihenni, és beüzemeltük a kamerát, amit egyébként a saját rokonom miatt kellett felszerelni, mivel szintén naponta lopott tőlem.

Visszanéztük, ahogy ahogy nyúlja a kasszából a pénzt, a pultról a cigit, és az alapanyagokat. Pár nappal később beállított egy tálca kókuszgolyóval, amihez a hozzávalókat előző nap lopta el.”- meséli felháborodva az ex-bolttulajdonos.

Ekkor borította a lány elé a kazettákat, és közölte vele, hogy az utolsó havi bérére ne isa számítson másfél év tolvajság után.

Ágnes később értesült a környékbeliektől, hogy még sokszor osont vissza az alkalmazott a raktárba éjszakánként, és hordta szatyorszámra a drága italokat és mindent, amit talált. Igen, mivel nála felejtették a kulcsot az elbocsátás hevében.
„Amikorra meg ez kiderült, már mindegy volt.

Le kellett húznom a rolót, teljesen tönkrementem. Én voltam a hibás, hogy megbíztam benne. Ma már másképp csinálnám.”
B.Zs.

  • Hogy lopnak a hipermarketekből?
  • Pénzautomatát loptak Komádiban
  • Másutt is lecsaptak az ékszertolvajok
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában