Helyi közélet

2008.09.12. 07:38

Tárgyalásmaraton

<p>Nyugodt, tárgyilagos, elemző mederben folytatott tárgyalást az MSZP és az SZDSZ vezetése a csütörtöki megbeszélésen. Ez jó hír, aggódtam, hogy elragadják őket parttalan érzelmeik amikor az ország sorsáról van szó.&#160;<STRONG>Szőke Tímea&#160;jegyzete.</STRONG></p>

De így, hideg fejjel és a józan észtől vezérelve dűlőre juthattak... Miben is?
A nap eredménye: nesze semmi, fogd meg jól! Jövő héten újra megpróbálják. Tovább tárgyalnak, egyeztetnek. Végülis azért fizetjük őket, hogy dolgozzanak. Régóta huzakodnak; az SZDSZ nem fogadja el a Megegyezés című cselekvési programot és ragaszkodik a szakértői kormányhoz, az MSZP viszont ragaszkodik a fenti programhoz meg Gyurcsányhoz.

Remek kilátások, a helyzet kitűnő alapanyagot szolgáltat a vég nélküli tárgyaláshoz, a megegyezéshez nem annyira. Mindezt illusztrálandó, az ülés után a miniszterelnök és Fodor Gábor külön-külön tartottak sajtótájékoztatót. Igaz (az Index szerint), Gyurcsány úgy emlékezett, hogy nem került szóba a szakértői kormány kérdése, Fodor meg úgy, hogy igen, ami szintén nem túl biztató, mert ha abban sem értenek egyet, hogy mi hangzott el köztük, akkor hogyan fognak ennél fajsúlyosabb kérdésekben?
Talán arra számítanak, hogy – mint a régi görög színdarabokban, ha a főhős kutyaszorítóba került – isteni közbeavatkozás történik és egy csapásra megoldódik a helyzet.

Mondjuk leesik egy szakértői kormány az égből, ami mellesleg pont olyan, mint az éjféli kísértet vagy az igaz szerelem: mindenki beszél róla, de még senki sem találkozott vele.
Ami azt illeti, tényleg elkelne a Magasságos segítsége, de először minket, a népet kellene kimenetenie a napi politika szorításából.

  • Gyurcsány: 2010-ig maradok
  • Javult a plotikusok megítélése
  • Többen is Gyurcsány leváltása mellett érveltek
  • Az MSZP elutasítja az előrehozott választást
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában