Helyi közélet

2008.09.22. 08:09

Súlyos baleset az M35-ös autópályán

<p>Súlyos sérülésekkel szállították kórházba annak az autónak a sofőrjét, aki járművével kétszer is a szalagkorlátnak ütközött, hétfőn kora reggel az M35-ös autópályán, a hajdúnánási leágazás közelében. <DIA width="900" height="700" alt="súlyos baleset az M35-ösön 2008.09.22."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/s_lyos_baleset_az_M35__s_n_2008_09_22_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="súlyos baleset az M35-ösön 2008.09.22." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/BalesetM35-2.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

13:45

A rendőrség a következőkben vizsgálja majd azt is, kinek a kamionjáról szakadhatott le a gumi. A baleset miatt ugyanis felvethető a tehersofőr felelőssége, különösképpen abban az esetben, ha azonnal észlelte a gumija leszakadását, mégsem tett semmit az útról történő eltávolításáért.

A büntető törvénykönyv alapján alapesetben 3 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható, aki a közúti 

 szabályainak megszegésével más vagy mások életét vagy testi épségét veszélyezteti.
A büntetés öt év is lehet, ha a bűncselekmény súlyos testi sértést, 2–8 év, ha maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást, vagy tömegszerencsétlenséget, 5–10, ha halált és 5–15, ha kettőnél több ember halálát, vagy halálos tömegszerencsétlenséget okoz.
Aki az érintett kamionról bármi érdemi információval bír, hívja a rendőrség ingyenes 112-es számát!

 

 

12:22

 

Mint a Kenézy-kórház szóvivőjétől, Szentgyörgyi Jánostól megtudtuk, a 31 éves férfi sorrozat-bordatörést és súlyos belső sérüléseket szenvedett. Állapota életveszélyes.

 

A Hajdú Online információi szerint a Budapest felé tartó pályaszakaszon haladó autós, egy, az úton lévő teherautó gumit próbált meg kikerülni. Feltehetően egy kamion kerekéről levált gumi futófelület hevert az úton, mikor az autó vezetője elrántotta a kormányt.

Ennek következtében először a jobb oldalon lévő korlátnak ütközött, majd onnan átsodródva a bal oldali korlátnak is nekicsapódott, amelyre félig felszaladt. A sérültet a hajdúböszörményi tűzoltóknak kellett kiszabadítani, feszítő-vágó berendezés segítségével.

A baleseti helyszínelés, és a műszaki mentés ideje alatt az adott szakaszt teljes szélességében lezárták, a forgalmat a 35-ös főútra terelték. Az eset pontos részleteit még vizsgálja az autópálya-rendőrség.
cZZs

  • Kamion égett Polgárnál
  • Halálos karambol
  •  Halálos baleset 2008.09.19.  Video

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában