Helyi közélet

2008.09.17. 08:52

Rekordhideg: fázunk, mégsem fűtünk

<p>A rekordmeleg után hamar megérkezett a rekordhideg, azonban - mint megtudtuk - nem sokan igényelték még a távfűtés beindítását Debrecenben. Egy átlag 60 négyzetméteres lakás napi távfűtési költsége 454 forint az őszi időszakban.<BR /></p>

A rekordmeleg után hamar megérkezett a rekordhideg. A hétfői napot jellemző sötét, esős, borongós idő keddre némileg megkegyelmezett a cívisváros polgárainak, a hideg azonban maradt.
– Szeptember 15-étől lehet megrendelni a távfűtés beindítását határozott időpontban, vagy időjárástól függően. Ezzel a lehetőséggel keddig a 31 ezer távfűtéses lakásból mindössze 76 élt, valamint a 2500 egyéb ügyfelünk közül 5 orvosi rendelő, 1 oktatási intézmény és 4 egyéb felhasználó igényelte a fűtés beindítását Debrecenben – mondta el a Naplónak Kovács Zsolt, a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. szolgáltatási igazgatója.

Mint tőle megtudtuk, egy 60 négyzetméteres lakás távfűtése (10 fokos külső és 20 fokos belső átlaghőmérséklet esetén) 454 forintba kerül naponta.
A felhasználók Hajdú-Bihar egyéb településein sem adták meg magukat a korai hidegnek – Hajdúböszörményben, Hajdúszoboszlón és Berettyóújfaluban kedden még senki sem (táv)fűtött.

 • A gázszámla ötöde megspórolható
 • A telefon foglalt, a Tigáz hallgat
 • csődbe viszi a gázár a településeket
 • Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában