Helyi közélet

2008.09.16. 06:22

Nincs biztonsági öv? 4200 forint!

<p>Sebességtúllépés miatt 162 esetben indítottak közigazgatási eljárást a debreceni rendőrkapitányság munkatársai a múlt heti, három napos közlekedési akció során.</p>

- A legkirívóbb gyorshajtó talán az az autós volt, aki a megengedett maximálisan harminc kilométeres sebesség helyett hetvenhéttel ment egy iskola közelében - közölte Juhászné Kiss Katalin hivatavezető. Az őrnagy beszámolója szerint, egyenruhásaik 149 helyszíni bírságot szabtak ki.

A rendőrség által megadott adatokból a Haon úgy számolta, hogy a biztonsági öv, illetve a gyermekülés használatának elmulasztásáért átlagosan 4.200, a vezetés közbeni telefonálásért 5700, a menetokmányok helyszíni hiánya miatt 6500 forintos csekkett nyújtották át a szabálysértő közlekedőknek. A keddtől csütörtökig zajlott ellenőrzés keretében 3 szabálysértési feljelentést tettek. Szondát 68 fővel fújattak, és egy sem volt pozitív.
Portálunkon nemég olvashattak a gyalogosokat zebrán ért gázolások elszaporodásáról.

Sajnos a múlt csütörtökön újabb történt: egy 51 éves nő Honda Cívic típusú személygépkocsijával a Hadházi úton haladva nem adott elsőbbséget egy 13 éves kislánynak a Baksai Sándor utcai gyalogosátkelőn, s elütötte a gyereket, aki szerencsére megúszta könnyebb sérüléssel.

  • Árokba sodródott Józsán Árokba sodródott Józsánál 2008.09.15. Video
  • Fának ütközött a kisbusz Pallagnál Fának ütközött a kisbusz 2008.09.15. Video
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában