Helyi közélet

2008.09.10. 05:29

Igényes üzletház és parkolóhely épül

<p>Debrecen – Jövő nyárra 450 helyes parkolóház készül el, a második lépcsőben pedig az ország egayik legmagasabb színvonalú bevásárlóközpontját adják át a Miklós utca elején. <DIA width="900" height="700" alt="Apolló Mozi alapkő letétel 2008.09.09."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Apoll__Mozi_alak__337_let_tel_2008_09_09_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Apolló Mozi alapkő letétel 2008.09.09." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

A létesítmény teljes költsége meghaladja a 10 milliárd forintot, átadása 2010-re várható – mondta a beruházó SCD csoport vezérigazgatója, Tomcsányi Gábor kedden, az alapkő letételére szervezett ünnepségen.

Ugyanott Kósa Lajos, Debrecen polgármestere azt hangsúlyozta, hogy Debrecen a régió kereskedelmi közponja volt és lesz méginkább, ehhez pedig az épülő Fórum mellett a leendő Apolló üzletház (Apollo Superior) is hozzájárul. Kiemelte továbbá, hogy a város követi a korábbi elvet: az ingatlanokat nem eladja, hanem társtulajdonosként vesz részt a fejlesztésekben. Így a beruházóknál sikerül elérni, hogy az új építmények a helyi igényeket és szempontokat figyelembe véve formálódjanak.

A beruházás 3. ütemében az Apolló mozi épületének homlokzatát is megemelik - illeszkedve a Piac utcára jellemző magassághoz – tudtuk meg Kósa Lajostól.

A 20 ezer négyzetméter alapterületű kereskedelmi központban az üzletek mellett irodák és szórakoztató egységek is helyet kapnak.

  • Felújítják az Únió Áruházat
  • Centrum: változatlan átváltozás
  • Új arcot kap a Gambrinus-köz Új „arcot” kap a Gambrinusz köz 2008.03.05.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában