Helyi közélet

2008.09.15. 14:50

Ezeket semmi se tartja vissza...

<p>Hiába tiltja el a bíróság a volántól a sorozatosan visszaeső ittas vezetőket, a jogosítványt sosem szerző, de száguldozni igen szerető "őrülteket", gyakorlatilag akkor és ott ülnek kormány mögé, amikor, és ahol csak akarnak.</p>

Bár a rendőrök sokat közülük már jól ismernek, hiszen többször indítottak ellenük büntetőeljárást, ha kis szerencséjük van, és résen vannak, hosszú-hosszú ideig nem futnak egyenruhásba.

Lebukásuk esélyét tovább csökkenti, ha követik a sajtóban a nagyobb közlekedési akciók időpontját, s azokon a napokon meghúzzák magukat.

72 óra
Ha mégis elkapják őket, nagy valószínűséggel 72 órára rács mögé kerülnek. A törvény ugyanis lehetővé teszi a rendőrség számára, hogy az eltiltás hatálya alatt tetten ért járművezetőket őrizetbe vegye, és maximum 3 napon át fogdában tartsa.

A Hajdú Online információi szerint a helyi rendőrség rendszeresen él ezzel a jogával, azaz, akit Hajdú-Biharban kapnak el ilyesféle vajjal a fején, mondjuk ma, az nyugodtan szóljon haza, hogy csütörtökig ne keressék.
A bíróság háromféle módon, pénzbüntetéssel, közérdekű munkavégzéssel, és elzárással sújthatja a pulpitus elé vitt járművezetőket.

Hűvösön

A Debreceni Városi Bíróság csak szeptember elején öt ilyen ügyben hozott határozatot - tudtuk meg a debreceni rendőrkapitányságtól. Négy főnek a pénztárcája bánja a szabálysértést, egy pedig nyolc napra beköltözhet egy kellően hűvös, és igen barátságtalan cellába.

A 38 éves férfit szeptember 4-én este kapták el egy Volskwagen Caddy-vel. Miután két éven belül nem ez volt az első eset, s látnivaló, hogy pénzbüntetés hatástalan, a bíróság az elzárásban látta a megfelelő retorziót.
Egy 28 éves debreceni férfinek 150 ezer forintjába kerül, amiért jövő júliusig tartó eltiltása ellenére egy Opel Vectra-val furikázott a szeptemberi éjszakában. Az elmúlt két év alatt ötször volt büntetve kihágásokért.
Egy 40 éves férfinak 100 ezer forintjába fáj, hogy szeptember második napján, délben, úgy vezette BMW-jét Debrecenben, hogy még nem telt le a 2006. márciusában rá kiszabott 2 év 8 hónap eltiltás. A BMW-én kívül a rácsok mögött is ült már az idén. Hasonló okból, 10 napon át.
Egy 28 éves motorost 90 ezer forint büntetésre ítéltek, ő a reggeli órákban nem bírt ellenállni egy Honda csábításának. A Monostorpályi úton kapcsolták le, és nagy kérdés, hogy 2010. januárjáig - eddig tart az eltiltása - hányszor izzítja még a gépet...
Elítélték egy homokot szállító pótkocsis teherautó 26 éves férfi sofőrjét is, akit azért állított meg egy járőr a Sámsoni úton, mert a rakomány nem volt leponyvázva. Neki 60 ezer forintot kell fizetnie, miután nemrég meszelték el ittas vezetésért, és még hónapjai voltak hátra az eltiltásból.

Friss balesetek 2008.08.04

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában