Helyi közélet

2008.09.15. 14:50

Ezeket semmi se tartja vissza...

<p>Hiába tiltja el a bíróság a volántól a sorozatosan visszaeső ittas vezetőket, a jogosítványt sosem szerző, de száguldozni igen szerető "őrülteket", gyakorlatilag akkor és ott ülnek kormány mögé, amikor, és ahol csak akarnak.</p>

Bár a rendőrök sokat közülük már jól ismernek, hiszen többször indítottak ellenük büntetőeljárást, ha kis szerencséjük van, és résen vannak, hosszú-hosszú ideig nem futnak egyenruhásba.

Lebukásuk esélyét tovább csökkenti, ha követik a sajtóban a nagyobb közlekedési akciók időpontját, s azokon a napokon meghúzzák magukat.

72 óra
Ha mégis elkapják őket, nagy valószínűséggel 72 órára rács mögé kerülnek. A törvény ugyanis lehetővé teszi a rendőrség számára, hogy az eltiltás hatálya alatt tetten ért járművezetőket őrizetbe vegye, és maximum 3 napon át fogdában tartsa.

A Hajdú Online információi szerint a helyi rendőrség rendszeresen él ezzel a jogával, azaz, akit Hajdú-Biharban kapnak el ilyesféle vajjal a fején, mondjuk ma, az nyugodtan szóljon haza, hogy csütörtökig ne keressék.
A bíróság háromféle módon, pénzbüntetéssel, közérdekű munkavégzéssel, és elzárással sújthatja a pulpitus elé vitt járművezetőket.

Hűvösön

A Debreceni Városi Bíróság csak szeptember elején öt ilyen ügyben hozott határozatot - tudtuk meg a debreceni rendőrkapitányságtól. Négy főnek a pénztárcája bánja a szabálysértést, egy pedig nyolc napra beköltözhet egy kellően hűvös, és igen barátságtalan cellába.

A 38 éves férfit szeptember 4-én este kapták el egy Volskwagen Caddy-vel. Miután két éven belül nem ez volt az első eset, s látnivaló, hogy pénzbüntetés hatástalan, a bíróság az elzárásban látta a megfelelő retorziót.
Egy 28 éves debreceni férfinek 150 ezer forintjába kerül, amiért jövő júliusig tartó eltiltása ellenére egy Opel Vectra-val furikázott a szeptemberi éjszakában. Az elmúlt két év alatt ötször volt büntetve kihágásokért.
Egy 40 éves férfinak 100 ezer forintjába fáj, hogy szeptember második napján, délben, úgy vezette BMW-jét Debrecenben, hogy még nem telt le a 2006. márciusában rá kiszabott 2 év 8 hónap eltiltás. A BMW-én kívül a rácsok mögött is ült már az idén. Hasonló okból, 10 napon át.
Egy 28 éves motorost 90 ezer forint büntetésre ítéltek, ő a reggeli órákban nem bírt ellenállni egy Honda csábításának. A Monostorpályi úton kapcsolták le, és nagy kérdés, hogy 2010. januárjáig - eddig tart az eltiltása - hányszor izzítja még a gépet...
Elítélték egy homokot szállító pótkocsis teherautó 26 éves férfi sofőrjét is, akit azért állított meg egy járőr a Sámsoni úton, mert a rakomány nem volt leponyvázva. Neki 60 ezer forintot kell fizetnie, miután nemrég meszelték el ittas vezetésért, és még hónapjai voltak hátra az eltiltásból.

  • Biciklis kontra autó Biciklis baleset 2008.08.04. Video
  • Súlyos gyalogosgázolás Debrecenben  Video
  • Baleset a reptéren Baleset reptér 2. 2008.08.03.  Video Reptéri baleset 2008.08.03.
  • Autót forgatott maga elé egy lengyel kamionos Kamionbaleset 2008.08.03.
  • Ittasan vezetve döntött lámpát,Ittasan vezetett 2008.08.01. Video
  • Öt sérült az árokba borult autóban Baleset Földes határában 2008.09.02. Video Video
  • Halálba száguldott a motoros Halálba száguldott a motorral 2008.09.03.
  • Árokba sodródott Józsán Árokba sodródott Józsánál 2008.09.15. Video
  • Fának ütközött a kisbusz Pallagnál Fának ütközött a kisbusz 2008.09.15. Video
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában