Helyi közélet

2008.08.29. 19:39

Vajdasági ételek e hét végén a Vigadóban

<p>Debrecen – Augusztus 29-31-én a Vigadó Étteremben vajdasági napokat tartanak: az Elitte Palić szakácsai készítenek szerb, vajdasági és magyar specialitásokat. Zenekart, birsalma-pálinkát és helyi borokat is hoztak magukkal.</p>

A Debreceni Gyógyfürdő Kft. és a vajdasági Elitte Palić megállapodott abban, hogy egymás gasztronómiai hagyományait közös együttműködésük keretében minél szélesebb körben szeretnék megismertetni a Vajdaságban és Debrecenben.

Palics a magyar határhoz közel helyezkedik el, egy sajátos szépségű nagy múltú nyaralóhely. Az Elitte Palić komplexumban két négycsillagos szálloda, kisvendéglő és halászcsárda is található mindössze 50 m-re a híres Palicsi-tó partjától.

A palicsi halászcsárda nagyon népszerű a helyiek körében: specialitásai a halételek, szerb, vajdasági és magyar ételek. Nemcsak helyiek, hanem Magyarországról a határ mentéről is sokan látogatják, vasárnapi családi ebédjeikre jó előre be kell jelentkezni annyira népszerű.

Vajdasági napok a Vigadó Étteremben

Az együttműködés első lépéseként augusztus 29-31-én a Vigadó Étteremben vajdasági napokra kerül sor. A hétvégén a ház szakácsaik jönnek el Debrecenbe, a Vigadó séfjei pedig szeptember 12. és 14. között tartanak Palicson debreceni gasztronómiai napokat, amelyeken regionális ételekből tartanak kóstolót.

Az étlapról nem hiányozhat a debreceni töltött káposzta, a slambuc és a hortobágyi húsos palacsinta sem. A hozzánk érkező szakácsok gasztronómiai versenyeken több mint 20 érmet, serleget, diplomát hoztak el, és rangos elismerésekben részesültek helyi és országos szinten.

A Vigadó Étteremben szerb, vajdasági és magyar specialitásokat készítenek. A finom ételek mellé zenekart is hoznak magukkal és lesz birsalma-pálinka és helyi borokból kóstoló is.

- Szabó Katalin -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában