Helyi közélet

2008.08.29. 20:28

Ötödször is Gadust választották

<p>Debrecen – A helyi liberálisok aktivizálását tűzte ki célul a régi-új megyei elnök.</p>

Újra bizalmat szavaztak Gadus Istvánnak, aki így immár ötödször tölti be az SZDSZHajdú-bihar megyei elnöki posztját. A 33 szavazásra jogosult közül 32-en voksoltak érvényesen, melyből 27-en az eddigi elnököt erősítették meg. Öten ellenben Szórádi Sándort, a nyíracsádi liberálisok vezetőjét szerették volna e tisztségben látni.

A régi-új vezető a megválasztása után úgy fogalmazott, a következő három választásra kell felkészíteni a párt megyei szervezetének tagjait. Ebben fontos feladat a tagok közötti párbeszéd közvetlenebbé és gyorsabbá tétele.

– Szeretném, ha helyi politikusaink aktívabbak lennének, s megerősíthetnénk pozíciónkat – mondta Gadus. Mindenekelőtt azonban a Gyurcsány-dolgozattal kapcsolatos határozott álláspont kell kialakítani.

– Vannak olyan részei a miniszterelnök javaslatának, melyekkel teljes mértékben egyetértünk, például az ezermilliárdos adócsökkentés, az adóalap-kialakítás vagy a járulékcsökkentés. De a családi pótlék átalakításban nem egyezik a véleményünk – részletezte az elnök. Kérdésünkre elmondta, elképzelhetőnek tartja, hogy megszavazzák az őszi költségvetést. Újabb koalíciós megállapodásra viszont nem lát esélyt.

 

- Fabók Ágnes -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában