Helyi közélet

2008.08.28. 22:48

Mosolyfakasztó ősbemutató

<p>Debrecen – A mindig csetlő-botló nevettető, Szőke András segít a csirkéknek, s kacsáknak eligazodni a színpadon. Majd ezt követően le se jön onnan, inkább maga mellé invitálja Bede Róbertet és Fekete Lászlót is.</p>

„Ludas Matyikat” is várnak a Farmer Expóra szombaton, akik bebizonyítják, hogy az egykori legendás debreceni fiúcska emléke napjainkban is élénken él.

Ahhoz, hogy valakiről kiderüljön van-e benne annyi kurázsi, mint a „Döbrögit megregulázó” csibészben csak egyet kell tennie.

Benevezni az Expón a libaterelő versenyre, amin a dicsőségen kívül van még egy értékes nyeremény. 2008 Ludas Matyija ugyanis hazaviheti szeretett élő lúdját, vagy egy kevésbé kedveset konyhakész állapotban.

De, ha valaki nem lenne otthon libaterelésben, az se keseredjen el, hiszen a tavaly megrendezett első Víziszárnyas úsztató verseny eddigi egyetlen győztese, Dezső új kihívókra vár.

Azok pedig, akik inkább nézni szeretik a megmérettetéseket, semmiképp se hagyják ki a baromfi-szépségverseny izgalmait, ahol minden szárnyas fajtából kiválasztják a legszebb példányt. S ahogyan tavaly, úgy idén is a mindig csetlő-botló nevettető, Szőke András segít a csirkéknek, s kacsáknak eligazodni a színpadon.

Majd ezt követően le se jön onnan, inkább maga mellé invitálja Bede Róbertet és Fekete Lászlót is, hogy együtt bemutassák a Szárnyasokkal foglalkozó, avagy Ludas Matyi öröksége című színdarabot.

Az erőember, akit csípős humoráról is jól ismerünk Pali, a kackiás szerepében csillogtatja meg tudását, s varázsol mosolyt a nézők arcára. Az ételzsonglőr sztárszakács Bede Róbert pedig a világszép Angéla alakját ölti magára, de nem kell félnünk a fakanalat nem hagyja otthon.

 Eredeti alakjában világraszóló kakaspörköltet főz majd, de nemcsak magának, hiszen szabad lesz a kóstolás.

Szőke András pedig a címszerepben domborít, s teszi próbára a közönség rekeszizmait. És ez még nem minden. Fogatgála, juh ételek gasztronómiai bemutatója és kóstolója, ló fajtabemutató és még számos érdekes program várja a 17. expó látogatóit a Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centrumában szombaton.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában