Helyi közélet

2008.08.28. 17:35

Megmaradt a nyomravezető díj

<p>A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt.</p>

Mint ismeretes 2008. május 19-én késő este Debrecenben a Füredi úton található nagyáruház hátsó bejáratánál, ismeretlen tettes hasba lőtte a pénzszállítást végző cég alkalmazottját, akit életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba.

A hátsó bejárathoz a bevételt szállító cég járműve a szokott időpontban és szokott helyre érkezett. Az előírásoknak megfelelően a gépjármű vezetője az autóban maradt, társa, pedig bement a szállítmányért.

Amikor a vagyonőr pénzt tartalmazó táskával, illetve csomaggal az ajtón kilépett, akkor érte a lövés. A lövést követően az egyik támadó a táskával a kezében átlépett, átugrott a korláton, azonban a gépjárműben tartózkodó vagyonőr hallotta a lövést, illetve a visszapillantó tükörből látta a férfit, ezért hátramenetbe kapcsolt, tolatásba kezdett és elsodorta úgy, hogy a támadó a földre esett.

Ekkor a fekete ruhás, csuklyás férfi a táskát hátrahagyva a közeli parkba futott. Vélhető volt, hogy társai a közelben vártak rá.

A nyomozás során beszerzett adatok, bizonyítékok alapján a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya 2008. augusztus 25-én őrizetbevette a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 25 éves monostorpályi férfit.

Az elvégzett szakértői vizsgálatok megállapították, hogy a helyszínen talált tárgyakon a gyanúsított DNS mintája van, valamint a fegyverszakértői vizsgálat megállapította, hogy a 46 éves vagyonőrből kioperált lövedéket teljes bizonyossággal a helyszín közelében később megtalált kispuskából lőtték ki.

A gyanúsított társai is a rendőrség látókörébe kerültek, eljárás alá vonásuk érdekben a szükséges rendőri intézkedések folyamatban vannak.

A gyanúsítottat a bíróság a mai napon előzetes letartóztatásba helyezte.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője az ügyben közzé tett - 500.000,-Ft - nyomravezetői díjkitűzést a mai napon visszavonja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában