Helyi közélet

2008.08.28. 17:44

Kukás autó borult fel a veszélyes csatornafedőn

<p>Megközelítőleg félmillió forint kár keletkezett a szerdán felborult kukás autóban. Mint azt egy olvasónktól megtudtuk, az ott lakók már fél évvel ezelőtt jelentették a balesetveszélyessé vált csatorna fedlapot az önkormányzatnak.<DIA alt="Oldalára borult egy kukásautó 200808.27." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Oldal_ra_borult_egy_kuk_saut__200808_27_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Oldalára borult egy kukásautó 200808.27." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Szerda este hatóra húszperckor felborult egy kukás autó Debrecenben, a Daru utcában. Mint azt egy olvasónktól megtudtuk, az ott lakók már fél évvel ezelőtt jelentették a balesetveszélyessé vált csatorna fedlapot az önkormányzatnak, de akkor csak egy figyelmeztető táblát és egy javítási igéretet kaptak.

A tábla azóta eltűnt, s a lakosok csak remélni tudják, hogy a mostani baleset felhívja az illetékesek figyelmét a javítás szükségességére.

 

Félmilliós kár

– A balesetet szenvedett gépjármű szerda este épp a szokásos hulladékgyűjtési feladatát látta el. Az önkormányzati út csatornaárkot fedő fedlapja a gépjárművünk alatt elcsúszott, és az autónk a bal oldali árokba borult – tudtuk meg Juhász Judittól, az AKSD pr-vezetőjétől.

– Ezeknek a beton lapoknak a jelentős része földdel borított, nem különül el a földúttól, így nehezen észrvevehető. A kárrendezési eljárás még folyamatban van, a csaknem húsz tonnás, új árán harminkétmillió forint értékű autóban keletkezett kár összege megközelíti a félmillió forintot.

Egy sofőr ült az autóban és két rakodómunkás állt a hátsó részén, személyi sérülés azonban szerencsére nem történt.

Az ISPA beruházás kapcsán visszatöltött munkagödrök sajnos sok esetben nincsenek kellőképpen tömörítve, így többször előfordult már, hogy gépjárműveink megsüllyedtek, azonban hasonlóan jelentős kárral járó baleset mindezidáig még nem történt. A meghibásodott gépjármű munkáját tartalék autóval pótolni tudjuk.

 

Hamarosan javítják

Balesetveszélyes csatorna fedlapról nem, a földút állapotával kapcsolaban viszont érkezett bejelentés a közelmúltban a Daru utcából – tudtuk meg Gábor Zsombortól, a Polgármesteri Hivatal Városüzemeletetési Osztályának vezetőjétől.

– A hivatal által vásárolt munkagép a közeljövőben el fogja végezni az út javítása érdekében az útfelület gyalulását. A sérült csatornaszakasz helyreállítását, illetve a további szakaszok felülvizsgálatát elrendeltük – mondta az illetékes.

Kovács Dóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában