Helyi közélet

2008.07.11. 18:13

Végre van klíma a nőgyógyászai klinika műtőjében

<p>Debrecen - A kórtermek, a nőgyógyászati ambulancia, a terhesambulancia, valamint a szülőszoba korszerűsítését követően pénteken átadták a Klinika felújított, klimatizált nőgyógyászati műtőjét is. <DIA alt="" height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Klimatiz_lt_m__369_t__337__a_DE_OEC_en_2008/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Klimatizált műtő a DE OEC-en 2008.07.11." src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

A kor színvonalának megfelelő feltételeket biztosító új műtőnek köszönhetően a szülészeti-neonatológiai ellátás mellett így már a nőgyógyászati-onkológiai betegek ellátása is a legmodernebb körülmények között történik.
A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumában (DE OEC) működő Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika az ország egyik legnagyobb ilyen jellegű intézménye; 2007-ben több mint százezer járó- és közel tízezer fekvőbeteget láttak el összesen.

A regionális központként is működő intézménybe Debrecen mellett az észak-alföldi és az észak-magyarországi ikerrégiókból is rendszeresen érkeznek betegek, ahol többek között speciális diagnosztikát és kezelést igénylő szülészeti, nőgyógyászati és onkológiai eseteket, valamint érett- és koraszülötteket is ellátnak, tájékoztatott Paragh György centrumelnök.
„A centrumvezetés által megvalósított 54 millió forintos beruházásnak köszönhetően a felújított műtő átadásával lehetővé válik, hogy a klinika szakmailag jól felkészült munkatársai ezután a nőgyógyászati-onkológiai betegeket is korszerű munkakörülmények és feltételek között, még magasabb színvonalon láthassák el”, mutatott rá a fejlesztés jelentőségére Tóth Zoltán, a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatója.
A Debreceni Egyetem korszerűen felszerelt klinikája rendelkezik az országban a legjobb szülészeti-neonatológiai eredményekkel, 2007-ben összesen 2657 szülést vezettek le, 800 esetben végeztek császármetszést. A kórházi statisztikák szerint Magyarországon a DE OEC Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján a legjobb a túlélési és a hazabocsátási arány. A szülészeti-neonatológiai kezelések mellett a nőgyógyászati-onkológiai betegellátás is fontos szerephez jut a Klinikán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában