Helyi közélet

2008.07.08. 06:32

Praktikákat vetettek be a szórakozóhelyek

<p>Debrecen – Most még csak figyelmeztetik a jogsértően alkoholt árusítókat, később be is záratják a boltot. </p> <p></p>

Már 18 érintett boltot és vendéglátó helyet ellenőriztek az önkormányzat kereskedelmi feladatokkal foglalkozó munkatársai az alkohol árusítást szigorító rendelet július 1-jei hatályba lépése óta.

 – A nonstop üzletek egyikében sem tudtunk 22 óra után szeszes italt vásárolni, sőt az ajtó nyitásakor már szinte köszönés helyett elhangzott, az üzletben most reggel hatig nem árulunk alkoholt – tájékoztatta a Naplót Vizeli Sándor hatósági főosztályvezető. Az egyetlen érintett hipermarket is kiválóan vizsgázott, nemígy a vendéglátóhelyek.
– Mintegy fele nyitva volt azoknak a szórakozóhelyeknek, melyeket be kellett volna zárni este tízkor. Sőt, a legtöbb különböző praktikákkal próbálta a jogellenes állapotot leplezni – mondta a főosztályvezető.

Akadt, ahol azt mondták zártkörű rendezvény van, és volt olyan vendéglátós is, aki üzletét marcona őrökkel barikádozta el.

Néhány vendéglátóhely üzemeltetőjével szemben a város az új nyitvatartási rendelettől függetlenül is eljárást indíthat, hiszen az a nyugalomzavarás és szabálytalan működés, amely egy-egy társasház lakóit érinti már a 15 évvel ezelőtt is szabálytalan volt.

Július elsejétől nem lehet alkoholt árulni éjszaka

Nem árusíthatnak alkoholt július 1-jétől az éjszaka is nyitva tartó üzletek Debrecenben este 10 órától reggel 6-ig.

Nézze meg hol nem lehet este 10 órától alkoholt vásárolni Debrecenben:

Alkoholtilalom Debrecenben: mi a véleménye?

Nem hiszem, hogy a rendelet eléri a kívánt célt. A legtöbb fiatal már korábban megveszi az italt, „csak” randalírozni kezdenek később, mikor hat az alkohol.” Íme egy debreceni véleménye. Ön mit gondol a szesztilalomról?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában