Helyi közélet

2008.06.27. 16:50

Félpályás útlezárás Bocskaikertnél - Távolabb épüljön az elkerülőút

<p>Az elkerülő út közelsége miatt tiltakoztak a helyiek pénteken a Hajdú-Bihar megyei Bocskaikertben. Az itt lakók délután 30 autóval zárták le két órára a 4-es főút egyik sávját.</p>

Azért demonstráltak, mert a települést elkerülő út a tervek szerint mindössze 55 méterre lenne a házaiktól. A lakók félnek a zajtól, a bűztől és attól, hogy ingatlanjaik elértéktelenednek. A település képviselőtestülete ezzel szemben, egyhangúan támogatja az új nyomvonal megépítését – tudtuk meg a Független Hírügynökségtől.

A 4-es főút jelenleg kettészeli Bocskaikertet. A településen naponta több, mint 15 ezer jármű dübörög keresztül. Az új nyomvonalra a szakhatóságok már kiadták a jogerős környezetvédelmi és építési engedélyt is. A tiltakozók azonban azt akarják, hogy az elkerülő út a házaiktól ne 55, hanem 900 méterre legyen.

A demonstrálók egy hónapon belül már másodszor zárták le tiltakozásul a 4-es főút egyik sávját. A kivitelező a tervek szerint idén ősszel vagy legkésőbb jövő tavasszal kezdi a munkát.

  • Bocskaikert van esély a változásra
  • Betelt a pohár Bocskaikertben
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában