Helyi közélet

2008.06.27. 12:32

Debreceni sérült gyermekek a Hajógyári szigeten

<p>Debrecen – A Fény Felé Alapítvány sikeres pályázata lehetővé teszi, hogy a debreceni Fogyatékosokat Ellátó Intézmény halmozottan sérült gyermekei is eljussanak a budapesti Gyermekszigetre.</p>

Suller Attiláné, a Fény Felé Alapítvány elnöke adta hírül a Haonnak, hogy ők az egyik nyertese a NIOK és a T-Com a hátrányos helyzetű gyermekek utaztatására kiírt pályázatnak. Június 28-án a budapesti Hajógyári Szigeten megrendezésre kerülő T-Com Gyerekszigetre a T-Com által biztosított busszal juthat el az alapítvány által támogatott intézményből 35 fő gyermekek és segítőik.
Nagyon örültünk a hírnek, hogy a nyertesek között lehetünk. Először el sem hittük. A program különösen nagy élményt jelent - az indulás pillanatától érkezésig - a gyerekeknek, hisz számukra elérhetetlen a hasonló programokon való részvétel. Ők többségükben most jutnak el először ilyen helyre. Élményt jelent majd az utazás, a sok-sok játék, az ajándékok.

Olyan gyerekeket választottunk, akik számára ez a kirándulás az egyetlen nyári szórakozási, pihenési lehetőség. A gyerekeket az intézmény dolgozói: nővérek, pedagógusok, asszisztensek és szülők kísérik el.
A nyár legnagyobb ingyenes családi rendezvénysorozatának névadó támogatója számára fontos szempont volt, hogy olyan gyerekek is eljöhessenek a rendezvényre, akik a Budapesttől való távolság vagy szociális helyzetük miatt ezt egyébként nem tehetnék meg.

Éppen ezért a T-Com a NIOK (Nonprofit Információs és Oktató Központ) együttműködésével pályázatot írt ki hátrányos helyzetű, nem budapesti gyermekekkel foglalkozó nonprofit szervezetek és intézmények számára. A pályázat eredményeképpen 12 vidéki szervezet számára nyílt lehetőség arra, hogy a T-Com által biztosított 35 fős busszal egy-egy hétvégi napon rászoruló gyerekeket utaztasson a fővárosi meseszigetre. A gyerekek érkezéskor uzsonnacsomagot kapnak, és a nap végén sok-sok élménnyel, apró ajándékokkal térhetnek haza.
A pályázat elbírálására felállított kuratóriumban a NIOK, a Szép Jelen Alapítvány, a Magyar Szegénységellenes Hálózat és a T-Com egyaránt képviseltette magát. A kuratórium a döntéshozatalnál olyan vidéki intézményeket részesített előnyben, amelyek támogatottjai hátrányos helyzetű, a létminimum alatt élő, sokszor csonka családból érkező, illetve enyhe fogyatékkal élő gyermekek. Legtöbbjüknek eddig nemhogy a Gyerekszigetre, de még Budapestre sem volt alkalma ellátogatni. Számukra biztosan felejthetetlen élményeket ígér az egész napos program.
Május 31-e és június 6-a között, hétvégenként a Hajógyári Sziget óriási szabadtéri játszóházzá alakul, ahol a különböző korosztályú gyerekek az ország legnagyobb programválasztékából választhatják ki a számukra legérdekesebbeket. A T-Com idén Meseparkot is épít, ahol a gyerekek mesék szereplőiként játékos próbatételek során találkozhatnak kedvenc mesehőseikkel – írta az alapítvány elnöke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában