Helyi közélet

2008.05.20. 08:46

Túl sok a galamb a belvárosban

<p>Visszatérő probléma a városban elszaporodott pallagi galambok sorsa. Az, hogy ezek a galambok beszoktak a városba, az az emberek bűne, mivel ezen&#160;madarak eredetileg nem a városokban éltek, hanem kint a földeken, pusztán.</p>

Az Önkormányzat nem tesz semmit, hogy szabályozza etetésüket, pedig ilyenre már van sok példa az országban: a közterület felügyelők szigorúan ellenőrzik azon területeket, ahol tömegével vannak galambok (lehetnek betegségek terjesztői is).

 

Az önkormányzat határozhat úgy, hogy akik a galambokat etetik, az ellen szabálysértési eljárást lehet kezdeményezni, akár 20 000 Ft pénzbírsággal sújthatók. Ha mindez megvalósulna, akkor körülbelül hat hónap alatt eltűnhetnek a galambok a város területéről.

 

Én már tavaly áprilisban javaslatot tettem az illetékeseknek, hogy a középületek tetején helyezzenek el villanypásztort, ezzel távol lehetne onnan tartani ezeket a madarakat és visszakényszeríteni a pusztába, ahol megdolgznának az élelmükért és nem a városlakókat zavarnák jelenlétükkel. Ezen levélre választ kaptam idén januárban, melyben azt írták, a Kossuth téren elszaporodott madarakkal kapcsolatban tett észrevételemet megvizsgálják.

Ha ez a vizsgálat is ilyen sokáig tart, akkor számolni lehet, hogy majd 2009-ben döntenek a „madár ügyről” is. Ezen javaslatokat nem személyes ügyemben tettem, haenm a köz érdekében.
Takács Lajos, Debrecen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában