Helyi közélet

2008.05.07. 14:36

Több néző, kiegyensúlyozott műsor

<p>Debrecen – Két, az eddigiekhez képest teljesen más élményben lesz része a Csokonai Színház közönségének hamarosan, s ez jelzés a jövő évadra nézvést is.</p>

Vidnyánszky Attila művészeti igazgató bocsátotta előre mindezeket a teátrum szerdai sajtótájékoztatóján, amelyet a Lammermoori Lucia című Donizetti-opera május 9-ei, e hét pénteki, illetve a Flip Side

 – Másik oldal május 21-ei bemutatója kapcsán tartottak, s amelyen a következő évad műsoráról is szó esett. A direktor jelezte: a 2008/2009-es műsort igyekeztek kiegyensúlyozottan – népszerű, ismert darabok és kísérletező produkciók színrevitelével – összeállítani.

Továbbra is láthatjuk majd Cserhalmi Györgyöt, s megnyerték a debreceni színháznak Nagy-Kálózy Esztert, Rudolf Pétert, Kamarás Ivánt is.

LisztKrisztus-oratóriumával összművészeti rituális élmény vár a közönségre, a Bánk bánt rekonstruált változatban mutatják be, Borbély Szilárd misztériumjátékát új nyelvet kereső, másképp megszólaló, különleges színházi élményt ígérő produkcióként ajánlja a közönség figyelmébe az igazgató, mint ahogy a kortárs francia balett hatalmassága, Valere Novarina debreceni rendezése, jelenléte is kuriózumszámba megy majd.

Megrendezik a Deszka fesztivált és a betlehemestalálkozót is. Vidnyánszky Attila továbbá örömmel jelentette, hogy a színház nézőinek száma az előző évadhoz képest több mint tízezerrel, az előadásonkénti nézőszám pedig 7 százalékkal emelkedett.

Kocsár Balázs zeneigazgató szavai alapján a pénteken bemutatandó Lammermoori Lucia újabb állomása annak a folyamatnak, amellyel Debrecent az operajátszást illetően be szeretnék kapcsolni Európa kulturális vérkeringésébe. Marco Spada rendező – Failoni Donatella operatagozat-főtitkár közvetítésével – egyebek közt arról szólt, hogy rendezéséhez az inspirációt egy múlt század eleji némafilm, a Sátáni rapszódia adta, s a színpadon igyekezett a vizualitást ötvözni a mondanivalóval.

Lucia szerepében Bazsinka Zsuzsannát, Sir Edgardóként Domenico Meninit láthatjuk-hallhatjuk, de a debreceni operaélet elismert művészeinek is jutott szerep a produkcióban – melynek bemutató előadását május 9-én, pénteken tartják a Csokonai Színházban, 19 órától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában