Helyi közélet

2008.05.04. 08:18

Több mozgás, jobb táplálkozás: mindenki jobban jár

<p>Debrecen – Egyre több munkáltató ismeri fel, hogy az egészségesen táplálkozó és jobb kondícióban lévő alkalmazottak munkahelyi teljesítménye is kiemelkedő – olvasható a Tudományos Életmódtanácsok című hírlevélben.</p>

Ezt az összefüggést állapította meg az Egyesült Államokban a „Krónikus Betegségeket Megelőző Munkahelyi Program” hatásainak vizsgálatakor egy tanulmány. Az induláskor, majd 6 hét és 6 hónap elteltével felmérték a dolgozók táplálkozási szokásait, fizikai

aktivitását, valamint számos krónikus betegség rizikófaktorát. A program indulása után már másfél hónap elteltével érezhetően egészségesebbé vált a résztvevők életvitele, valamint jelentősen csökkent a vérnyomásuk, testzsír- és vérkoleszterin-szintjük.

Megállapítható tehát, hogy már rövid idő alatt megtérül a munkahelyi prevencióra fordított idő és energia, mert egészségesebb munkatársakkal dolgozhatunk együtt, akik kevesebbszer betegednek meg és ritkábban hiányoznak a munkából.

  • Pszichoterror a munkahelyen
  • A legstresszesebb állások
  • A jó munka alapjai
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában