Helyi közélet

2008.05.12. 12:58

Kiállítás Hajdúböszörményben

<p>Költői képek címmel nyílik kiállítása a KorKép csoportnak, mellyel a költészet előtt tisztelegnek a művészek. A helyszín ezúttal a Hajdúsági Múzeum lesz Hajdúböszörményben.</p>

A kiállítást 2008. május 16.-án, 17.00.-kor Petneházi Anna közreműködésével nyitja meg Fátyol Zoltán festőművész. Ezen a tárlaton jelentősebb számban lesznek jelen a grafikák, de a főszerep most is a festményeké.

Bodnár Ákos, Deák Kinga, Éles Bulcsú, Fenyvesvölgyi Tamás, Huszár Andrea, Mihucza Nikolett, Szakács Tamás, Tolvaj Dóra jóvoltából képpé válnak Ady Endre, Petőfi Sándor, Kosztolányi Dezső, Reményik Sándor, József Attila, Pilinszky János, Milan Kundera, Radnóti Miklós, Kassák Lajos, Szakács Barbara, Franz Kafka, Rainer Maria Rilke és Edgar Allan Poe versei.

A kiállítás mottóját Szimonidésztől kölcsönözte a csoport: â01EA festészet néma költészet, a költészet szavakkal való festészet.â01D

Éles Bulcsú

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában