Helyi közélet

2008.05.16. 11:58

Hosszabb távra utazók előnyben

<p>Debrecen – Miért nem szállhatnak fel a szakolyi Volán-járatra azok, akik Téglásra vagy Hajdúhadházra szeretnének utazni? – kérdezte a Napló egyik olvasója.&#160;&#160;</p>

A busz érinti ezeket a településeket, s Szakolyba viszonylag kevesen utaznak. Ugyanakkor a téglási, hadházi járatok rendszerint zsúfoltak – tette hozzá.
A Hajdú VolánDebrecenbőlHajdúhadházra, illetve Téglásra munkanapokon 54, míg – e városokat érintve – Szakoly felé 4 járatot közlekedtet – válaszolt Balogh Gyula, a társaság forgalmi és marketing igazgatója.

A Téglásig utazni akaróknak tehát – megítélésük szerint – elegendő számú és megfelelő sűrűségű busz áll rendelkezésükre. Ezek a nap bizonyos szakában negyedóránál is gyakrabban járnak.
A végállomásról induló járatokra Debrecen területén még további 4, nagy forgalmú megállóhelyen szállhatnak fel az utasok – a tapasztalatok szerint közel annyian veszik igénybe ezt a lehetőséget, mint a buszállomáson.

Ezért a gépkocsivezetők a hosszabb távra utazókat – akiknek ugyanakkor kevesebb lehetőség áll rendelkezésükre – az adott körülmények között megpróbálják előnyben részesíteni. Ezt pedig a beszállítási sorrend érvényesítésével érhetik el – ezt a Volán-társaságok olyan esetekben alkalmazzák, amikor a hosszabb útvonalon és ritkábban közlekedő járatok nagy forgalmú elővárosi viszonylathoz tartoznak, azon keresztül érik el céljukat – részletezte a szakember.

Mindez nem jelenti azt, hogy a téglási utasok ezekre a buszokra egyáltalán nem szállhatnak fel, de ez a hosszabb távra utazók eljutásának biztosítása érdekében csak a beszállítási sorrend alkalmazásával lehetséges – fűzte hozzá Balogh Gyula.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában