Helyi közélet

2008.05.06. 12:10

A magyar nóta tovább él

<p>Debrecen – Anyák napján, május 4-én rendezték meg a Lovardában az Édesanyám, te jó asszony nótagálát, amely bebizonyította, hogy a cívisvárosban óriási az érdeklődés a magyar nóta iránt. <A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/lovarda-majus/cn/boon-news-fabiangy-20080425-045303"><IMG height="13" src="http://archive.haon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B> Lovarda, május</B></A> [.pdf – 61 KB]</p>

A legnevesebb hazai magyarnóta-énekesek közreműködésével először szervezték meg Debrecenben a nótagálát, ami olyan sikeres volt, hogy már lehet tervezni a következő dalos eseményt.

Balogh Imre rendező, maga is amatőr énekes, elragadtatással beszélt a programról, ahol szék nem maradt üresen, s a közönség 230 perc ének és zene után is alig akarta elengedni a fellépő művészeket. „A rendezvény soha nem látott tömeg részvételével zajlott, felülmúlta minden várakozásunkat, s egyben azt is bebizonyította, hogy van korosztály, amely szereti és igényli a magyar nótát. Mind a meghívott énekesek, mind Jeremiás Béla és cigányzenekara kiválóan vizsgázott, nemcsak a közönség, de a fellépők is kevesellték a közel négyórás műsort, ahol szebbnél szebb magyar nóták és operettrészletek csendültek fel” – osztotta meg lapunkkal tapasztalatait a szervező, aki már a következő műsorra készül. A legnagyobb prímás és nótaszerző, Dankó Pista születésének 150. évfordulójához kapcsolódva június 21-ére terveznek a vasárnapihoz hasonló nótagálát, ahol előreláthatólag Szentendrei Klára, Koós Éva és Győri Szabó József fogja megszólaltatni a mai napig népszerű magyar nótákat.

– Sz. L. –

Kapcsolódó anyagok:

  • Terebélyes nótacsokor anyák napjára
  • Az örök nótaszó ünnepe
  • A szív dala, a lélek fohásza
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában