Helyi közélet

2008.05.16. 13:38

A helyszínen „kicsengette” az egymilliós bírságot…

<p>Ártánd - Két komolyabb ártándi fogásról számolt be a vámőrség pénteken. Egy bolgár kamionban 11 millió forintnyi hamis ruhát találtak. Egy román férfi 25 ezer szál cigarettával bukott le.</p>

Két komolyabb ártándi fogásról számolt be a vámőrség pénteken. – Egy Törökországból érkező bolgár kamionban 11 millió forintnyi hamis ruhát találtunk – közölte Kupecz József, a regionális parancsnokság szóvivője.

A százados beszámolója alapján a Lengyelországba tartó járműből több mint 26 ezer hamis márkajelzéssel ellátott – rossz minőségű – pólót, nadrág, szabadidőruha, farmer, és táska került elő. A hatóság áru hamis megjelölése bűntett miatt nyomoz.
A másik esetben cigarettával bukott le egy férfi, aki egy utasokkal teli román autóbuszon érkezett a határra.

A pénzügyőrök szúrópróbaszerűen vizsgálták át a poggyászokat. Feltűnt, hogy a csomagtér egyik sarkába kizárólag cipős dobozokat pakoltak. A zöldruhások azonosították a dobozok trükkös gazdáját, aki szálanként pakolta tele a kartonokat cigivel.

Összesen mintegy 25 ezer szál füstölnivalót foglaltak le. A román állampolgár bizonyára tudta hogy mit követ el, ugyanis a helyszínen kifizette a jövedéki törvénysértés miatt kiszabott közel egymilliós bírságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában