Helyi közélet

2008.04.09. 08:43

Vallja be! Írja alá! Az adóbevallását

<p>A személyi jövedelemadó-bevallás időszakában évről-évre visszatérő hiba, hogy az adózó elfelejti aláírni a bevallását, egyes adatokat rossz sorban tüntet fel...</p>

A személyi jövedelemadó-bevallás időszakában évről-évre visszatérő hiba, hogy az adózó elfelejti aláírni a bevallását, egyes adatokat rossz sorban tüntet fel (például a kifizető által levont adóelőleget az adózó által befizetett adóelőleg sorába írja be), vagy úgy kér vissza adót, hogy az esetleges köztartozásokról nem nyilatkozik.
A magánszemélyek május 20-ig nyújthatják be az szja-bevallásukat, illetve addig kell megfizetniük az adót.

Természetesen ezt megelőzően is beadható a bevallás mind elektronikus úton (ingyenes okmányirodai regisztrációt követően), mind pedig a hagyományos nyomtatványon.

Akinek visszaigényelhető adója van, annak javasoljuk a mielőbbi benyújtást, hiszen a hivatal a benyújtástól (hibás bevallás esetén annak kijavításától) számított 30 napon belül köteles utalni.

Ezzel szemben akik befizetendő szja-t vallanak, azoknál a befizetési határidő akkor is május 20., ha a bevallást korábban nyújtják be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában