Helyi közélet

2008.04.14. 13:57

Polgár: agyonverte, mert arra biciklizett…

<p>Polgár - Jogerősen 10 év börtönbüntetésre ítélte a debreceni táblabíróság a napokban azt a 26 éves fiatalembert, aki részegen, minden előzmény nélkül agyonvert egy idős embert Polgáron tavaly márciusban.</p>

A tettes apja szó nélkül szemlélte, mit művel a fia…

Részegen

A gyilkosság napján ifjabb és idősebb K. István – mindketten büntetlen előéletűek – a helyi bankfiókba mentek, hogy felvegyék az apát illető segélyt. Útban hazafelé – tudtuk meg Koszta Jánostól, a Debreceni Ítélőtábla sajtótitkárától – beültek egy kocsmába, s a következő két órában alaposan felöntöttek a garatra.

Később gyalogosan indultak a lakásukra. A fiatalember nem bírt magával, több ruháját ledobta a földre, ordítozott. Apja kis távolságból követte, miközben összeszedte gyereke kabátját, pulóverét, stb.

Nincs indok
A rendőr nyomozóknak a polgári fiatalember nem tudtam megmagyarázni szörnyű tette okát. Vallomása alapján olyan részeg volt, hogy igazából arra sem emlékezett, pontosan mi történt a Kolozsvári utcán.

A fiú ekkor egy szembejövő férfinak és élettársának azt mondta, „valakit ma meg fogok ölni”. Tovább engedte őket, majd egy kereszteződésben összetalálkozott az arra kerékpározó 69 éves nyugdíjassal.

A fiatalember rákiabált, ő azonban nem állt meg. Ekkor ifjabb K. István utána szaladt, és biciklistől lerántotta. Amikor megpróbált felállni, négyszer-ötször ököllel fejbe vágta, majd legalább háromszor fejbe rúgta. Az utolsótól a férfi nekiesett egy beton villanyoszlopnak.

A hatóságokat a járókelők értesítették; a sértettet helikopterrel szállították kórházba, ahol pár nappal az életmentő operáció után belehalt sérüléseibe.
Idősebb K. István végignézte fia őrjöngését, majd hazament anélkül, hogy orvost hívott volna.

A bíróság szerint, viselkedése még inkább felbátoríthatta az első rendű vádlottat. Az apát elsőfokon bűnsegédként elkövetett emberölés vádjával 2 év – 5 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetéssel sújtották. Az ítéletábla viszont hatályon kívül helyezte a határozatot, s új eljárásra utasította a megyei bíróságot.

RaL

  • Ittasan karambolozott, majd elfutott
  • Törött pohárral szúrták nyakon
  • Bíróság előtt a futballhuligánok
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában