Helyi közélet

2008.04.11. 06:06

Olvasónk írja: Az APEH a vevőket is bünteti

<p>Debrecen - A minap a Piac utca egyik udvarában levő nagyon jó kis boltba mentem vásárolni, azaz vásároltam volna, de a bolt zárva volt. Az ajtaján közlemény, hogy az APEH 12 napra bezárta.</p>

Nyomatékul az ajtó is két helyen lepecsételve. Az eset hallatlanul felháborított.

Ebben a boltba főleg kisnyugdíjasok, kis fizetésűek vásárolnak. Olyan idős, beteg emberek is járnak ide, akik a szomszédságban laknak és nagy nehézséget jelent számukra a távolabbra menetel. Jó áron kaphatók itt többek között tisztálkodási szerek, kozmetikumok, mosószerek, édességek, kávé, tea, háztartási eszközök és még ötletes ajándéktárgyak is.

Az üzlet vezetője és alkalmazottja minden esetben blokkot ad, soha ezt el nem mulasztják! Ha olyan valamit keresek, ami éppen kifogyott, meghozatják, egy hét múlva biztosan kapható. Mindenre odafigyelnek, végtelenül udvariasak, készségesek, mindenkihez van egy-két jó szavuk. Egyszóval ez a bolt a kiskereskedelem gyöngyszeme.

Nem vonom kétségbe, hogy valamiben tévedtek, esetleg hibáztak, de ez az intézkedés akkor is felháborító. Engem, mint vevőt, miért kell ebbe beavatni? Ha hibát találtak, első esetben figyelmeztessék őket. Ha ismétlődik, büntessék meg őket, szabjanak ki pénzbírságot. Ez a jelenlegi intézkedés a személyiségi jog megsértése, sárba tiprása. Mi közöm nekem és a többi vásárlónak ehhez? Hibáztak, fizessenek büntetést, intézzék el maguk között és ne vigyék a nyilvánosság elé.

A vásárlók oldaláról nézve, hogy jön bárki is ahhoz, hogy minket büntessen? Kifelé jövet az udvaron két idős nénikével találkoztam, az egyik bevásárló kocsit is húzott. Jöttek vásárolni, lehet, hogy a közelből, de lehet, hogy messzebbről az olcsó árak miatt. Ők is és sokan mások zárt ajtót találtak.

Ha egy munkahelyen valaki hibázik, elintézi a főnök házon belül a dolgot, az ügyfelek, kívülállók nem értesülnek róla. Az itteni kereskedelmi dolgozóknak ez a munkahelyük. Ha probléma adódik, hogy szabad ezt az utcára kivinni? Hogyan lehet ezért kárpótolni őket, hogyan lehet jóvátenni?

Akik százmilliókkal csalnak, azokhoz nem mernek szólni. A kisemberrel mindent meg lehet tenni? Lehetséges, hogy az a céljuk, hogy a még meglévő néhány kis üzletet ellehetetlenítsék, hogy végképp tönkremenjenek, bezárjanak, megszűnjenek?

Makai Lajosné, Debrecen

  • Miért nem volt víz a temetőben?

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában