Helyi közélet

2008.04.06. 07:57

Olvasói levél: Kérjük vissza a postaládákat

<p>Debrecen - Elfogadtam azt a tényt, hogy városunkban az utóbbi időben leszerelték a régi postaládákat, amelyek már rontották a város esztétikáját. Ez eddig rendben is van, de a központi részen több helyen sem hagyták meg a postaládákat.</p>

Ez eddig rendben is van, ellenben a hiba ott történt, hogy a központi részen több helyen, például az Aranybika vagy a Kölcsey Központhoz közel álló Héliker előtt sem hagyták meg a postaládákat. Aki ezekhez közel lakik, annak eddig nagyon jó volt, hogy nem kellett messzebb gyalogolnia, sok esetben mondjuk bottal járva, hogy eljusson a

Nem beszélve a külső részeken elő emberekről, akik – ha nem is minden nap –, de óhatatlan, hogy ne levelezzenek valakivel és sáros, esős időben is kénytelenek keresgélni a legközelebbi feladási lehetőséget.

65 láda leszerelése meggondolatlanul nem volt egy kicsit sok az ország második legnagyobb városában? Kérjük ennek átgondolását és a lehetőségekhez mérten a feltüntetett helyeken és a külső részeken a régi postaládákat – ha nem is mindet – újakra cserélni.

Kecskés Istvánné, Debrecen

 

Az illetékes válaszol

Jelenleg a Magyar Posta egy országos program keretében lecseréli az utcai levélgyűjtő szekrényeket, ez a munka Debrecenben is folyik, a városban a levélgyűjtő szekrények telepítése kettő kivételével már meg is történt. A Móricz Zs. körút 22. és Hatvan u. 43. szám előtti nincs még telepítve új levélszekrény.
A program legfőbb célja, hogy az elavult, a mai követelményeknek már nem megfelelő, leromlott állapotú vagy megrongált levélgyűjtő szekrényeket, szélesebb bedobó nyílással ellátott, mozgássérültek által is könnyebben használható újakra cseréljük.

A levélszekrény-csere program keretében felmértük azt is, hogy ezeknek a „postaládáknak” mekkora a kihasználtsága. Voltak olyan levélgyűjtő szekrények, amelyeket az alacsony kihasználtság miatt megszüntettünk, másokat az eredeti helyszínhez közel, frekventáltabb, jobban megközelíthető helyre telepítettünk. Természetesen minden ilyen változtatásnál maximálisan figyelembe vettük a vonatkozó törvényi szabályozást.

Az egyik olvasó által korábban említett, eltávolított Doberdó utcai levélszekrény helyére nem terveztünk újat, pontosan a nagyon alacsony kihasználtság miatt. Ehhez legközelebb a Böszörményi út 176. szám előtti levélszekrény van, légvonalban mintegy 500 méterre. De a Gárdonyi G. u. 2. és a Civis u. 18. szám előtti levélgyűjtő szekrények is 1000 méteren belül vannak. A strandfürdő elé már telepítettünk új „postaládát”. Az Arany Bika Hotel előtti és Héliker áruház előtti levélgyűjtő szekrényeket nem tervezzük visszatenni, mindkettőhöz közel van a Hatvan u. 5-7. (Debrecen 1 posta) előtt található levélszekrény, mintegy 100-200 méterre. A város ezen részén 1000 méteren belül összesen 6 db levélszekrény található.

Gara Péter kommunikációs menedzser
Magyar Posta Zrt. Kommunikációs Igazgatóság 


 

  • Életek és érzelmek - aki a halállal parolázott
  • Miért nem volt víz a temetőben?
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában