Helyi közélet

2008.04.15. 06:38

Debreceni olvasónk írja: többen járnának biciklivel, ha nem lopnák el

<p>Debrecen - Én is és még sok-sok embertársam választaná a kerékpáros közlekedést, viszont nem megfelelő az úthálózat. De ez a kisebbik gond. A súlyosabb a nagyszámú kerékpárlopás.</p>

Tegyünk a város levegőjének tisztaságáért, járjunk kevesebbet autóval! – halljuk gyakran. Én is és még sok-sok embertársam választaná a kerékpáros közlekedést, viszont nem megfelelő az úthálózat. De ez a kisebbik gond. A súlyosabb a nagyszámú kerékpárlopás.

Ezen lehetne változtatni a kerékpárok őrzésével. A Vágóhíd utcai piacnál van erre kialakított hely, csak kellene egy közmunkás, vagy rokkantnyugdíjas, aki legalább a két forgalmas napon – szerdán és szombaton – ellátná ezt a feladatot, minden felelősség nélkül, hisz a kerékpárját mindenki lelakatolja a bekerített helyen.

Tehát egymásét sem lehet elvinni, csak a tolvajokat nem kellene erővágóval a közelbe engedni, mert azok még az ujjnyi vastag drótkötelet is elvágják.

A biztonságért mindenki szívesen fizetne is. Ugyanez a helyzet az új piacnál is. A város kötelezhetné a nagy bevásárlóközpontokat, hogy abból a sok biztonsági őrből, aki odabent ácsorog, 1-1 az ajtó előtt lévő kerékpártárolónál lelakatolt biciklikre is figyeljen a tolvajok miatt.

Az én meglátásom szerint ez sem pluszköltséggel, sem sok pluszmunkával nem járna. Szervezés kérdése az egész.
Bujdosó Istvánné, Debrecen

Mit szólnak a debreceni bicikliutakhoz?

Megkérdeztük, hogy az Önök véleménye szerint elegendő kerékpárút van-e Debrecenben. A válaszok - érthetően - kritikusak, de egyben rá is mutatnak az úthálózat gyenge pontjaira.  

Egyre több biciklis baleset

Kevés városunkban a bicikliút, ezért a legtöbb kerékpáros a járdán közlekedik.

Ittas kerékpárosok: lesz nemulass!

Ketten autósként, hatan kerékpárosan vezettek alkoholmámoros állapotban. Az ellenőrzések során 12 főt összesen 71 ezer forintra bírságoltak: közülük 8-an KRESZ–szabályok megsértéséért bűnhődtek, de volt, akit csendháborításért, szemetelésért vontak felelősségre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában