Helyi közélet

2008.04.30. 17:41

Akadálymentesítések három debreceni intézményben is

<p>Debrecen – Az önkormányzat kezelésében lévő három intézményt akadálymentesítenek az év végére, egy Észak–Alföldi Operatív Programon nyert pályázat segítségével. &#160;<A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/akadalymentesites/cn/haon-news-hbn_01-20080430-045453"><IMG height="13" src="http://archive.haon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Akadálymentesítés [.pdf - 127KB]</B></A></p>

Az Angyalföld téri központi orvosi rendelő teljes körű akadálymentesítése december végéig befejeződhet. A Faragó utcai óvodában 21 éve folyik mozgássérült, és 7 éve látássérült gyermekek integrált nevelése.

– Az önálló életvitelre való nevelés válik könnyebbé az itteni 10,6 millió forintos beruházás segítségével – mondta el sajtótájékoztatón Pajna Zoltán, Debrecen gazdasági ügyekért felelős alpolgármester.

Hozzátette, a harmadik nyertes pályázat a Debrecen Megyei Jogú Város Városi Szociális Szolgálata Süveg utcai központjának 10. számú Idősek Otthona.

Az ott élő mozgás-, látás- és értelmi sérültek, halmozottan sérültek és autisták, valamint az intézménybe látogató idősek, kismamák, kisgyermekek mozgása válik könnyebbé az épületen belül és kívül. Az utóbbi két beruházás a tervek szerint 2009. január 31-ig fejeződik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában