Helyi közélet

2008.03.26. 12:33

Segítség üdültetéshez, továbbképzéshez

<p>Debrecen - Három nagy témában (versenyképesség növelés; az iskolák megjelenése, intézményi kapcsolatok; humánerőforrás fejlesztés) pályázhatnak óvodák, általános és középiskolák, összesen 57 millió forint keretösszegre.</p>

Az idei pályázatok kiírásánál elsősorban az motivált minket, hogy a hátrányos helyzetű intézményeken próbáljunk segíteni – mondta Danku Attila, a Hajdú-Bihar Megyei Közoktatási Közalapítvány (HBMKKA) kuratóriumának elnöke szerdai, a Megyeházán megtartott sajtótájékoztatóján.

– Nem kérünk önrészt a pályázóktól (két projekt kivételével), mert az a tapasztalatunk, hogy sokan az önerő teljes hiánya miatt egyáltalán nem tudnak támogatást igényelni.

Három nagy témában (versenyképesség növelés; az iskolák megjelenése, intézményi kapcsolatok; humánerőforrás fejlesztés) pályázhatnak óvodák, általános és középiskolák, összesen 57 millió forint keretösszegre.

Két meghívásos pályázat is lesz, egy 7.-8. osztályosoknak szóló komplex megyei tanulmányi verseny szervezésére, illetve egy hátrányos helyzetű gyerekekenek tartandó év végi kulturális műsorra. Az elbírálás és döntés a tervek szerint május közepén történik meg.

– A megszorítások nálunk is éreztetik hatásukat. Míg tavaly 102 millió, idén csak 61 millió forintból gazdálkodhat az Aalapítvány, ennek idén csupán 1 százalékát fordíthatja működésre (a tavalyi 2 százalékkal szemben).

Az alapítók, Hajdú-Bihar megye és DMJV Önkormányzata 3-3 millió forinttal segítik szervezetünket. A megye egyre több önkormányzata is támogatást nyújt, idén összesen mintegy másfél millió forintot tesznek hozzá keretünkhöz – tudtuk meg Filep Miklóstól, a HBM KKA kuratóriumának alelnökétől.

INFO: Részletes információk a www.hbmkk.hu

weboldalon, vagy az Új Városháza VII. em. 703. szobában, vagy az 52/420-074-es telefonszámon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában