Helyi közélet

2008.03.29. 08:22

Nyolckor lekapcsolják

<p>Debrecen – Világszerte emberek milliói jelzik ma este, hogy aggódnak a Föld jövőjéért. Hatvan perc áram nélkül: se villany, se tévé, se diszkó, se díszkivilágítás. Egy óra a Földért. Ez a jelszava a világméretű üzenetnek. <A href="http://apps.haon.hu/download/hbntippek/a_f_ld__r_ja.pdf"><IMG height="10" src="http://www.haon.hu/SysRes/Sites/HAON/Pics/Icons/download.gif" width="9" border="0" /><B>A Föld Órája</B></A> [.pdf - 47KB]</p>

Figyelemfelkeltés, mely arra irányul, hogy lehet, és kell is tenni a globális felmelegedés ellen. Az egyelőre gyermekcipőben járó akciót Debrecenben is felkarolták néhányan. Kezdeményezője Gyarmathy István ismert környezetvédelmi szakember. – Nagyon sok energiát használunk feleslegesen, erről szól az üzenet. Reméljük, sokan felfigyelnek, s máskor is eszükbe jut takarékoskodni – mondta.

– Debrecenben a Nagytemplom díszkivilágítását szüneteltetjük egész éjszaka. Az önkormányzat ezzel a gesztussal kívánja jelezni, hogy egyetért az akció elveivel – fogalmazott Baranyi Tamás energetikai tanácsos.
A sikerhez csatlakozók kellenek: aki egyetért, kapcsolja le ma este 8 és 9 között a nélkülözhető fényeket, készülékeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában