Helyi közélet

2008.03.13. 16:13

Ön hogyan ünnepli március 15-ét?

<p>Debrecen – A szabadságharc előestéjén a fiatalok vér nélküli forradalmat vittek véghez. Nincs olyan magyar, akinek a Pilvax kávéház vagy a nemzeti dal hallatára nem jut eszébe március 15-e. <dia width="850" height="630" alt="Ön hogyan ünnepli március 15-ét? 2008.03.13."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/_n_hogyan__nnepli_m_rcius_15__t__2008_03_13/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Ön hogyan ünnepli március 15-ét? 2008.03.13." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/Megkerdeztuk-marcius-15.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A></p>

Régi magyar ember vagyok, emlék nekem ez az ünnep, amit nagyon szeretek. Mindig eszembe jut a gyermekkorom, mikor az ünnepségre mezítláb szaladtunk. Ki fogok jönni idén is az ünnepségre.

Verő Sándor
nyugdíjas

A családommal közösen elmegyünk a templomba, majd az ünnepségre. Idén azonban ez nem így lesz, mert kórusban éneklek, s fellépésünk lesz szombaton. Fontosnak tartom ezt az ünnepet.
Orosz Noémi
egyetemista

Az iskolarádióban mondok beszédet, s azon töröm a fejem, milyen érdekességeket keressek a diákoknak, hogy ne mindig ugyanazokat a tényeket hallják. Kíváncsi vagyok a hatalom reakcióira is.
Varga Lajos
tanár

Eddig nem úgy ünnepeltem, ahogy kellett volna. Most méltó módon fogom. Kitűzöm a kokárdát, s elmegyek az ünnepségekre, s meghallgatom a beszédeket. Azok az ifjak hősök voltak!
Rácz Béla
nyomdász

Szeretnék eljutni Budapestre a felvonulásokra. Kokárdát tűzök, s ünnepelni fogok. Fontosnak tartanám, hogy a fiatalok is tisztában legyenek azzal, mi ennek az ünnepnek a lényege és az üzenete.
Csere László
biztonsági őr

  • Miért nem ünnepelhetünk együtt?
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában