Helyi közélet

2008.03.20. 05:52

Milliárdos fejlesztések Berettyóújfaluban

<p>Berettyóújfalu - Az állami támogatások csökkenése alapvetően meghatározta a város idei költségvetését - tudtuk meg Szeifert Ferenctől, Berettyóújfalu polgármesterétől.</p>

Átlagosan, a tavalyi évhez képest 15 százalékkal kap kevesebbet a település. A kiadási és bevételi összeg 9 milliárd 515 millió forint.

A költségvetési hiány 350 millió forint, amelyet hitelből pótol az önkormányzat. Berettyóújfalu 1,5 milliárd forintos kötvénykibocsátást tervez, annak kamataiból is gazdálkodik a város.

A kötvényből származó összeget csakis fejlesztésekre fordítják, önerőként használják. 2008-ban összesen 2 milliárd 200 millió forintért tervez az önkormányzat fejlesztéseket. A külterületi csatornázás 200 millió forintba, a repülőtér - rekultiváció 150 millió forintba, út- ,kerékpárút építése 350 millió forintba, míg a gyógyfürdő fejlesztése további 300 millió forintba kerül a tervek szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában