Helyi közélet

2008.03.08. 10:41

Korrupció? Egy kicsi még belefér...

<p>Debrecen-"Folyamodtak-e az elmúlt egy évben korrupciós eszközhöz ügyeik megkönnyítése végett; miként vélekednek a magas szintű vállalati vagy politikai korrupcióról - kérdezték 500 honfitársunktól.</p>

Mennyire elégedettek az állami szolgáltatások színvonalával - többek között ezekre a kérdésekre kerestek választ, annak a közvélemény-kutatásnak a készítői, melynek keretében 500 honfitársunkat hívtak fel telefonon.

Kiderült, hogy miközben minden negyedik ember elfogadja a korrupciót a hétköznapokban, a vesztegetés magasabb szintű formáit elutasítják, az állami szolgáltatások színvonalát pedig éppen csak elégségesnek tartják.

A válaszokból úgy tűnik, hogy önmagunkkal szemben, úgymond az átlagember szintjén sokkal megengedőbbek vagyunk, ha a cél érdekében valakit valamilyen módon korrumpálunk, a cégvezetőket vagy a politikusokat viszont mélységesen megvetjük ugyanezért.

Az állami szolgáltatások terén a megkérdezettek körében leggyengébben az egészségügy teljesített, valamivel kedvezőbb volt a rendőrség és az adóhivatal megítélése.

Kapcsolódó anyagok:

  • Továbbra is probléma a korrupció
  • Korrupció a közgondolkodásban
  • Az SZDSZ a korrupció ellen
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában