Helyi közélet

2008.03.20. 18:08

Kitelepíttetnék a menekülttábort Debrecenből

<p>Debrecen – A menekülttábor létesítésének időszakában a város közbiztonságának védelmében kilátásba helyezett rendvédelmi intézkedések napjainkig nem valósultak meg, mint ahogy a tervezett rendészeti képző intézmény létrehozása is elmaradt.</p>

Az ellátottak várható létszámnövekedésével, a menekülttábor szakmai feladatkörének a megváltozásával, valamint az ezekből adódó nagyobb közbiztonsági kockázattal indokolta a cívis város önkormányzata azt a tegnap elfogadott határozatát, melyben a menekülteket befogadó állomásnak Debrecenből történő kitelepítését kezdeményezik Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszternél.

Kósa Lajos polgármester a csütörtöki közgyűlésen a döntés kapcsán egyebek mellett szóvá tette azt is, hogy a menekülttábor létesítésének időszakában a város közbiztonságának védelmében kilátásba helyezett rendvédelmi intézkedések napjainkig nem valósultak meg, mint ahogy a tervezett rendészeti képző intézmény létrehozása is elmaradt.

Mindezek együttes hatásaként határozott úgy a tegnap ülésen a képviselőtestület, hogy kezdeményezi, a továbbiakban ne működjön Debrecenben menekülteket befogadó állomás.

  • Közgyűlési döntések
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában