Helyi közélet

2008.03.29. 12:33

Az egyetlen Kárpát-medencéért

<p>Debrecen – A március 28-29-én zajló Kárpát-medencei Környezettudományi Konferencia célja a medence területén fekvő országok együttműködésének előmozdítása a környezet megóvása érdekében. <A href="http://apps.haon.hu/download/hbntippek/k_rnyezettudom_nyi_konferencia.pdf"><IMG height="10" src="http://www.haon.hu/SysRes/Sites/HAON/Pics/Icons/download.gif" width="9" border="0" /><B>Kárpát-medence</B></A> [.pdf - 1,0MB]&#160;<DIA alt="Környezetvédelmi konferencia Debrecenben, 2008.03.29." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/K_rnyezetv_delmi_konferencia_Debrecenben__2/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Környezetvédelmi konferencia Debrecenben, 2008.03.29." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

A program iránti érdeklődés minden várakozást felülmúlt. A konferencia résztvevői Nyitrától Újvidékig, Zágrábtól Kovásznáig voltak jelen. A nemzetköziség fontos, hiszen a szennyezések terjedése levegőben vagy a vizekben nem ismer országhatárokat.
A két nap céljai között szerepel a környezettudomány legfrissebb kutatásai eredményeinek megismerése, a környezeti nevelés elméleti és módszertani kérdéseinek megbeszélése, továbbá az országhatárokon átnyúló régiós pályázati elképzelések megvitatása.
A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar a Sapientiai Erdélyi Magyar Tudományegyetemmel és az MTA Atommagkutató Intézetével közösen szervezett konferencián Kiss Árpád Zoltán, egyetemi tanár elmondta: – A két nap kitűnő fórum a fiatalok számára.Az elkövetkező generáción áll vagy bukik ugyanis a Kárpát-medence és a Föld jövője. Őket kell felkészíteni az előttük álló feladatra. Lakatos Gyula, a konferencia tudományos tanácsának tagja hozzátette: – Az óvodás korúaktól a felnőttekig a környezettudatosságot kell erősíteni, s elérni, hogy mindez az általános műveltség részévé váljon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában