Helyi közélet

2008.03.20. 16:47

A könnyűvasút új útjait kutatják

<p>Debrecen - A nagy múlttal rendelkező MÁV-osok igen összetartóak. Nem elirigyelték, hanem példának tekintették ezt a könnyűvasutasok. <dia width="850" height="630" alt="A debrceni kék villamos 2008.03.20."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/A_debrceni_k_k_villamos_2008_03_20_/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="A debrceni kék villamos 2008.03.20." /></a></dia></p>

A villamosvasúttal foglalkozók nevezik így magukat, akik szerdán rendeztek találkozót Debrecenben, hogy „kibeszéljék” a szakma időszerűségeit.

A DKV Zrt. műszaki igazgatója, Pongor Csaba örömtelinek mondta, hogy a MÁVThermit Kft.-vel közös hívásukra az ágazat hazánkban jegyzett képviselőinek kétharmada megjelent a MÁV-székházban tartott beszélgetésen.

Budapesten kívül Miskolcon, Szegeden és Debrecenben jár villamosvasút, de nemcsak e városok cégeitől, hanem tervezőktől, gyártóktól, üzemeltetőktől is eljöttek a szakemberek és ki újdonságokról, ki tervekről, ki bosszantó körülményekről beszélt.

– Mindegyik város nagy projekt előtt áll, mindenhol szeretnénk az uniós pénzekből komoly fejlesztéseket végrehajtani – mondta Pongor Csaba. Kérdésemre, hogy hallott-e meglepő hírt, s hogy miért érte meg találkozniuk, azt felelte: – Nem ismertem eddig az új városi váltó-, és kitérőfejlesztéseket. Nagyon örülök, hogy hallottam, hallottunk róla.

Fontos szerepe lehet ennek az információnak azok számára is, akik például a debreceni 2-es villamos projekten dolgoznak. Feltétlen megérte találkozni, ismerkedni a szakmában dolgozók elképzeléseivel, eredményeivel.

Értesülni hírekről. Például arról, milyen üzemeltetői megoldásokkal találkozni Aradon, Nagyváradon, Bukarestben. Tudni, hogy jó példáért már nem mindig nyugat felé kell indulni. S a legfontosabb: elkezdtünk közösen gondolkodni. A politikamentes véleménycserének pedig sok hasznos következménye lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában