Helyi közélet

2008.03.20. 16:38

A jövő rendőrei versenyeznek Derecskén

<p>A jövő esetleges rendőrei mérik össze tudásukat csütörtökön és pénteken Derecskén az I. Rákóczi György Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium kezdeményezésére.</p>

A „Bihari Rendészeti Csapatverseny” célja a szakmai munka elősegítése, a tapasztalatcsere. A kétnapos vetélkedés során elméleti tudásukon túl sofőri tehetségüket is megmutathatják a résztvevők.

Hajdú-Biharban négy iskola foglalkozik rendészeti képzéssel: a biharekesztesi Bocskai István Gimnázium és Szakképző Iskola, a berettyóújfalui Bessenyei György Szakközépiskola, a püspökladányi Karacs Ferenc Gimnázium Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium, illetve a már említett derecskei intézmény.

A rendőrség tájékoztatása szerint a berettyóújfalui kapitányság munkatársai 2004-től vesznek részt az I. Rákóczi György középiskola rendvédelmi tagozatos diákjainak képzésében, és a verseny előkészítésében is segédkeztek. Mint tapasztalják, a fiatalok körében rendkívül közkedveltek ezen iskolák.

A határon átnyúló kapcsolatok erősítése érdekében meghívták a Nagyváradi Ady Endre Líceumot, és a romániai Bihor Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőit is.
A versenyen a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bevetési Osztálya is bemutatót tart, illetve a gyerekek az ütközési szimulátort is kipróbálhatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában