Helyi közélet

2007.12.09. 09:57

Az olvasó egy-két fülesben látná a megoldást

<p>Debrecen - A műhelytelepiben az én időmben is "Csikágó" volt. A legrosszabbnak számított. Aki ott végzett, inkább titkolta, mint büszke volt rá. Úgy látszik, sem az iskolában, sem a fenntartónál nem változott semmi.</p>

A műhelytelepiben az én időmben is "Csikágó" volt. A legrosszabbnak számított. Aki ott végzett, inkább titkolta, mint büszke volt rá. Úgy látszik, sem az iskolában, sem a fenntartónál nem változott semmi. „Megállt az idő”. Pedig anno az állam volt a fenntartó. Igaz, akkor nem

migránsok

Viszont az igazgató és a tanárok helyretették a kis „rémeket” egy–egy jólirányzott nyaklevessel. Elég volt az is, ha a renitens szüleit behívták. Akkor otthon repült néhány saller és újra béke honolt az osztályban. Most mindenki megmagyarázza, de tenni egyik igazgató vagy önkormányzati vezető sem tesz egy mini terrorista ellen. Persze mindenki félti magát. A szülő – akinek a gyerekeit szurkálják, rugdossák – fél a hatósági (peres) eljárástól, ezért nem mer adni egy nyakast a delikvensnek (ne adj’ isten az agresszív diák "kiváló" szülőjének, mert az is megérdemelné).

A pszichológus magántanulóként képzeli el a rémet. Amikor én ilyen idősen „rémkedtem” – szaladtomban, nem alattomban, felborítottam az igazgatóhelyettest – elég volt két koki. Ezzel helyre került minden.

Pár éve Párizsban néhány ezer autót felgyújtottak harmadik–negyedik generációs bevándorló unokák. Az akkori belügyminiszter, Sarkozy kijelentette: akit rajta kapnak, családostul kitoloncolják az országból. Lett is csend. A füst elült. Ugyanis a nagyszülők ígértek a becses unokáknak néhány taslit.

Ennyi. Mármint a megoldás.

Lengyel László, Debrecen

Kapcsolódó anyagok:

  • Hétköznapi erőszak
  • Koponyazúzódás az iskolában
  • Meghalt az iskolai lövöldöző Finnországban
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában