Helyi közélet

2007.11.29. 13:12

Szokott-e adományokkal segíteni másokon?

<p>Debrecen – A karácsonyi időszakban az adományozási kedv megnövekszik. Vannak, akik pár forinttal tudnak segíteni, vannak, akik nagyobb áldozatot is tudnak hozni. Megkérdeztük,ön szokott-e adományokkal segíteni másokon?&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/Megk%C3%A9rdezt%C3%BCk%20adom%C3%A1ny.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A></p>

Leginkább azoknak szoktam pénzzel segíteni, akiknek gyerekük van és jobban rászorulnak. Nagyon meg tudom őket sajnálni. Attól, hogy karácsony közeleg, nem adok többet vagy többször, inkább egész évben. Van amikor aprópénzt adok, de előfordul, hogy ennivalót.
Kópis Brigitta
tanuló

Ritkán, de szoktam adni, leginkább itt a Piac utcán kéregetőknek. 50 vagy 100 forintot adok, mert nyugdíjas vagyok, s többet nem tudok. Ilyenkor télen talán többször, mert nagyobb szükségük lehet rá. Kézpénzt szeretek nekik adni, mert ebben az esetben látom, hogy kinek adom.
Bihari Gábor
nyugdíjas

Rapszodikus a kérdés. Nem jellemző rám az adakozás. Néha szokásom adni a kéregetőknek, de nem mindig. Az adományvonalakat sosem hívom fel, mert úgy érzem a közvetlen támogatás nem az én feladatom. Karácsonykor sem adakozok többet, mint évközben.
Elekes Zoltán
fizikus

Nem jellemző rám az adakozás, mert nagyon kevés a fizetésem. A kéregetőknek és a telefonos adománygyűjtésre se futja az 50 ezer forintos keresetemből. Csak rá kell nézni a járókelőkre, le vagyunk rongyosodva. Sajnálom a kéregetőket, de nekem sincs adni valóm.
Nagy Attiláné
nővér

Nem tudok adományozni, mert elszomorítóan nincs miből. Jelenleg is táppénzen vagyok, s az évben nem ez az első alkalom. Sajnálom a szegényeket, de nekem sincs pénzem. Örülök, hogy ha a gyógyszereimet ki tudom fizetni, sajnos ez a helyzet.
Kiss János
segédmunkás

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában