Helyi közélet

2007.11.30. 16:17

Működésre is fordítják a 3 milliárdot

<p>Elfogadta a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat a 2008-as költségvetési koncepcióra tett előterjestést. Az új megyei főkapitány kinevezésének véleményezését teljes egyetértésben szavazták meg a képviselők. <DIA alt="Működésre is fordítják a 3 milliárdot 2007.11.30." height="630" width="850"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/M__369_k_d_sre_is_ford_tj_k_a_3_milli_rdot_/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Működésre is fordítják a 3 milliárdot 2007.11.30." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/napirendi-temak/cn/haon-news-hbn_01-20071130-102550"><IMG height="13" src="http://archive.haon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Napirendi témák [.pdf - 70KB]]</B></A></p>

Jövőre 3 milliárd forintért bocsát ki kötvényeket a megyei önkormányzat. Az összeget azon túl, hogy pályázatok önerejének biztosítására kívánják fordítani, önkormányzati intézmények működésére is szánják - hagzott el a közgyűlésen. A képviselők egy része tudatta: Szerintük nem szerencsés az összegből a működést finanszírozni, hiszen ez a lejtő felé vezető út kezdete lehet.

A közgyűlés véleményezte az új megyei rendőrfőkapitány, Fekete Csaba kinevezését. A szavazás előtt Bencze József altábornagy, országos rendőrfőkapitány mutatta be Fekete Csaba szakmai munkásságát, elmondta : az Országos Rendőr-főkapitányság Közbiztonsági Főigazgatóságán végzett szakmai munkája, szaktudása alapján alkalmasnak tartja a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság vezetői posztjának betöltésére.

Ezt követően Fekete Csaba rendőr alezredes mondta el a jövőre vonatkozó terveit. Mindketten politikától mentes, pártoktól független munkát ígértek. A közgyűlés egyhangúan támogatta az új kapitány kinevezésének véleményezését.
A közgyűlésen újra vitáztak a képviselők a Laeder csoportok körül kialakult feszült helyzetről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában